Beschik jij over een streamer van Atoll Electronique uit de Signature line-up? Goed nieuws dan want na een firmware-update wordt een trotse eigenaar in de mogelijkheid gesteld om te profiteren van alle voordelen die Roon jou te bieden heeft. Dat laat distributeur Viertron weten. Meer specifiek gaat het over de Atoll MS120, ST200 Sig, ST300 Sig en SDA200 Sig modellen. 

Goed nieuws dus voor alle muziekliefhebbers, audiofielen, … die één van bovenstaande exemplaren in huis heeft. Mocht jij toch nog een oudere streamer hebben waarin de firmware ondersteuning nog niet actief is, dan kan je deze via het Atoll menu naar de laatste versie upgraden.

Om van deze ‘service’ te genieten moet je alleen maar de nieuwste update downloaden via het menu: Instellingen/Software-update. Vervolgens ga je naar het menu: Instellingen/Apparaat-ID. Dan kan je het toestel kiezen dat jij hebt: ST200, MS120, SDA200, … Als dat succesvol gebeurd is, zal de streamer opnieuw opgestart moeten worden.

Roon is een ongelooflijk rijke en boeiende manier om door je muziek te bladeren en deze te ordenen. Het werkt op de meeste Mac-, Windows- én Linux-pc’s of op andere producten die compatibel zijn met Roon Core.

Roon is de muziekspeler die ontworpen is door muziekliefhebbers om een ​​ongeëvenaarde muziekervaring te bieden. De features waar jij alvast op mag rekenen? Bit-perfect audio lezen (inclusief MQA), muziek afspelen bij 24 bit, 768 kHz én in DSD. Als dat nog niet genoeg is dan zijn er nog een aantal hoogwaardige DSP-verwerkingsopties beschikbaar.

“Roon’s fundamental goal is to provide a consistently exceptional user experience. This goal doesn’t stop at the software… the experience extends to the audio playback hardware.”

Als Roon Tested partner leverde Atoll hun toestellen aan Roon voor het testen met een verscheidenheid aan verschillende besturingssystemen en computers. Bovendien werd er informatie gedeeld over het ontwerp en de mogelijkheden. Moest je minder bekend zijn met Roon, dan is onderstaande video zeker niet te missen!

Ook leuk om te vermelden is dat een belangstellende in de mogelijkheid wordt gesteld om 14 dagen lang gratis kennis te maken met de software. Ga je van start met een compleet, nieuw abonnement? Dan zijn de eerste 30 dagen zelfs gratis. Dat maakt dus in totaal 45 dagen gratis Roon.

Verkooppunten van het merk atoll