Touraj Moghaddam Vertere, oprichter en hoofdontwerper van Vertere Acoustics, heeft leuk nieuws want het bedrijf komt op de proppen met een spiksplinternieuwe Tempo Motor Drive. Dit exemplaar is afgeleid van Vertere’s referentie motoraandrijving en maakt gebruik van de meest geavanceerde stuurcircuits op vlak van referentie-omvormers.

Vertere Acoustics Tempo Motor Drive

We horen het jullie misschien al denken: vanwaar de nood voor een nieuwe Tempo Motor Drive te ontwikkelen? Elke hoeveelheid ruis of fluctuatie in het aandrijfsysteem heeft namelijk een negatieve invloed op de muziek. Detail, dynamiek, timbre, timing en muzikaliteit zijn dan ook slechts enkele belangrijke ‘eigenschappen’ die ervoor zorgen dat jij je favoriete muziek kan beleven, net zoals het live werd opgenomen. Met de komst van de Tempo Motor Drive wil Vertere Acoustics deze elementen nog beter op elkaar afstemmen. Muziekgenot inbegrepen.

“Tempo is a new generation’ digital’ motor drive, unlike its sibling, the analogue SG motor drive. Sitting a little above the well-established SG , Vertere expects that sales will quite quickly overtake the SG after customers enjoy a comparative demonstration.”

‘Tempo’ regelt de motor van de platenspeler en zorgt voor een vloeiendere aandrijving mét minder ruis en minder vervorming. Net zoals bij eerdere modellen, is het interne circuit  gebaseerd op een microprocessor. Het levert naar eigen zeggen een zuivere sinusgolf dat geconverteerd wordt naar analoog via een ingebouwde DAC.

De Motor Drive is een nieuwe generatie van ‘digitale’ motoraandrijving, in tegenstelling tot zijn ‘analoge broer’: de SG-motoraandrijving. ‘Zittend’ boven de gevestigde analoge SG Drive, verwacht Vertere alvast dat het de verkoop van de SG vrij snel zal inhalen. Uiteraard nadat jij intens hebt genoten van een vergelijkende luistertest.

Tempo verbetert de muzikale prestaties en de beleving van het luisteren naar vinyl op de RG-1 of de SG-1. Vertere wil je daarmee nog dichter brengen bij de originele opname.

Verkooppunten van het merk vertere