Niets is zo vervelend dan stof op je vinylplaat, het is precies alsof je plaat een magneet is die stof aantrekt. Maar geen nood, de Doctor VI Record Cleaning Machine maakt daar korte metten mee.

Record Doctor VI Cleaning Machine-3.jpgHet feit dat platen stof aan trekken is vooral door het feit dat een vinylplaat enorm statisch is. Doordat het plaat ook vaak in open lucht ligt doet er ook niet veel goeds aan. Stof is bij wijze van spreken dus onvermijdelijk. Het is dus wel degelijk een goed idee om nu en dan eens je platen af te stoffen.

Tegenwoordig zijn er heel wat handige hulpmiddelen op de markt, dat gaat van borsteltjes to zelfs rollers. Maar ken jij de Record Doctor VI al? Het is een complete platenwasmachine die komaf maakt met stof op je vinylplaat. Dit apparaat is ondertussen al in de volgende generatie en op die manier zijn er al wat kleine ontwikkelingen geweest ten op zichte van zijn voorganger. Zo hebben ze het geluid verlaagd maar ook de afzuiging is verbeterd.

Record Doctor VI Cleaning Machine-3.jpgBij het bestellen van de Record Doctor VI krijg je een reinigingsmiddel en een borstel meegeleverd. Het is de bedoeling dat je met de borstel het wasmiddel gelijkmatig verdeelt over de plaat. Enkel het vinyl zal in aanraking komen met het schoonmaakmiddel dankzij een opzetstukje.

Je kan de platenwasser verkrijgen in twee verschillende afwerkingen. Ons lijkt het een handig en onmisbaar accesoire voor de vinyl liefhebbers. Op het internet zagen wij prijzen circuleren die schommelen rond de 300 dollar.