Muziekliefhebber, filmliefhebber, Audiovideo2day liefhebber, audiofiel, … en zo kunnen we nog wel even blijven doorgaan. Wees allen welgekomen! Vol trots lanceren we vandaag onze tweede aflevering van onze nagelnieuwe serie: hoe bouw je een eigen home cinema bij jouw thuis?

Onder enkele van jullie, is dit misschien wel een ‘muzikale droom’ die binnenkort wel werkelijkheid wordt! Wij gaan jullie meenemen in het volledige traject van hoe je een thuisbioscoop op touw zet. Geen gemakkelijke sinecure want er komt heel wat bij kijken: denk maar aan de keuze van de projector, televisie, luidsprekers, kabels, zetels, akoestiek, … Om maar aan te geven dat er toch wel wat kennis en knowhow nodig is om die op een degelijke manier te doen.

Heb je niet zoveel ‘kaas’ gegeten van deze dingen of zijn er misschien überhaupt zelfs termen waar je nog nooit van hebt gehoord? No worries, want wij gaan jullie van naadje tot draadje uitleggen hoe wij te werk gaan om onze eigen Audiovideo2day Home Cinema testruimte om te toveren tot een ware belevingsruimte. We geven ook heel wat handige tips & trips mee zodat jullie zelf aan de slag kunnen om jouw eigen thuisbioscoop te creëren. Waar wacht je nog op?

In deze tweede episode gaan wij aan de slag om eerst het grotere geheel aan te pakken en dat is namelijk: de ruimte. Benieuwd naar hoe dit allemaal verlopen is en wat de grote stappen waren? Wij hebben het voor jullie in beeld gebracht in onze tweede aflevering.

Onze eerste aflevering gemist? Bekijk ‘m hieronder.


Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 1Audiovideo2day Home Cinema

 


 

Onze testruimte is gesitueerd in een kelder, net onder het gelijkvloers. De muren zijn gemaakt van beton, niet ideaal dus voor een Home Cinema. Daarom was één van onze eerste taken om alle muren te voorzien van een extra gelaagdheid. Wij hebben gekozen om ze te ‘bekleden’ met een stevige laag gyproc. Op die manier kunnen de geluidsgolven in de ruimte zich beter voortplanten en dit heeft zelfs nog een extra bijkomend voordeel: een houten wand zorgt over het algemeen voor een nóg gezelligere sfeer tijdens jouw muziek- of filmbeleving. Zalig toch?

Het tweede grote probleem in onze beloftevolle thuisbioscoop: deze was asymmetrisch. Onze testruimte had een uitsprong, links van het scherm, die op een degelijke manier moest weggewerkt worden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om op het stalen I-profiel van het plafond houten latjes te bevestigen. Deze zorgden voor een stevige basis die essentieel was om hier een solide gyproc muur te plaatsen.

Uiteraard is dit nog maar een tipje van de ‘Home Cinema-sluier’ die we graag met jullie in primeur al delen. In onze tweede aflevering ontdekken jullie hoe wij te werk zijn gegaan en wat de grote stappen waren om al een stapje dichter te komen tot een leuke belevingsruimte. Benieuwd naar het eindresultaat?