Intens genieten van de nieuwste films, we horen het je al denken: daarvoor moet je ongetwijfeld naar de bioscoop gaan. Maar in het huidige corona-tijdperk is dat al niet meer zo eenvoudig, dat heeft ons gepassioneerde redactie team aan het denken gezet. Wat nu als we nu die film beleving tot bij jouw thuis kunnen brengen? 

Heb jij stiekem dus ook altijd al eens gedroomd van een eigen Home Cinema bij jouw thuis? Maar weet je zelf eerlijk gezegd niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Dan hebben wij uitstekend nieuws voor jou want wij gaan onze eigen Home Cinema testruimte omtoveren tot een leuke thuisbioscoop.

Eerlijk gezegd, momenteel is deze verre van geoptimaliseerd voor een overtuigende beeld- en geluidservaring neer te zetten. Kijk bijvoorbeeld maar naar de de oude gordijnen, de stoelen, de eierdoppen tegen het plafond, … Dit helpt wel een klein beetje maar dit is uiteraard niet de juiste manier waarop je een degelijke Home Cinema opstelt die er ook nog eens mooi uitziet.

Wil je graag te weten komen hoe onze ruimte er momenteel uitziet? Bekijk dan zeker eens de allereerste aflevering van onze nagelnieuwe video serie waarin Dirk Voordeckers, eigenaar en bezieler van Audiovideo2day, haarfijn uitlegt wat we allemaal in petto hebben voor jullie en waar je je mag aan verwachten.

In de aankomende maanden gaan we jullie dus als enthousiaste film- en muziekliefhebbers stap voor stap laten zien hoe je die krachtige en overtuigende cinema beleving tot bij jou in huis kan halen.

Zoals dat spreekwoord gaat, Rome is niet op één dag gebouwd en die lijn kunnen we ongetwijfeld ook doortrekken voor onze thuisbioscoop. Daarom zullen we dit op een gestructureerde manier aanpakken in verschillende fases, die we op een duidelijke voor jullie in beeld gaan brengen zodat je zelf aan de slag kan gaan om van jouw ruimte een echte belevingsruimte te maken.

Benieuwd naar de verschillende fases die we zullen onderscheiden in dit project? Hieronder alvast een exclusieve preview van de eerste twee grote fases.

  • Fase 1: Hier gaan we zorgen voor een goede basis door de structuur van de ruimte aan te pakken. Zo gaan we bijvoorbeeld de ‘lelijke gordijnen’ vervangen door gyproc muren.
  • Fase 2: Vervolgens gaan we aan de slag met de akoestiek en inkleding van onze ruimte. Op vlak van akoestiek hebben we nu al een afspraak gemaakt met een gepassioneerde akoestische specialist, namelijk Frank Vermeylen van Very Fine Solutions, om een meting te komen doen in onze ruimte en ons te adviseren waar we het best akoestische panelen plaatsen. Want zoals jullie weten is een goed systeem niets zonder een zorgvuldig afgestelde akoestiek. Daarnaast is er nog de aankleding, welke zetels kunnen we het best gebruiken? Hoe kunnen we de zetels aansturen? Waar gaan we deze het best plaatsen?

Een Home Cinema is een belevingsruimte. Dat wil zeggen dat zowel het beeld als het geluid echt ‘top’ moet zijn. In primeur geven we jullie al graag mee dat we zullen gaan voor een Auro 3D- of Dolby Atmos installatie.

Maar geluid kan natuurlijk niet zonder beeld. We hadden de optie om te kiezen voor een televisie, maar we zullen toch gaan voor een 4K-projector. Uiteraard als je bezig bent met je eigen Home Cinema, dan heb je zelf nog de keuze of je de projector vooraan het scherm zet of helemaal achteraan in de ruimte.

Zoals je kan zien én lezen, een heel leuk project dus waarbij we jullie graag willen meenemen in elke stap van het traject zodat jullie zelf ook heel goed weten hoe je die cinema beleving bij jouw thuis integreert.

Sta jij ook, net zoals ons, alvast te popelen om aan de slag te gaan? Abonneer je dan zeker op ons YouTube kanaal en kom te weken hoe je een eigen Home Cinema bouwt, veilig vanuit je eigen kot. Wij hebben er ontzettend veel zin in, jullie ook?

Verkooppunten van het merk artnovion

1 REACTIE