Zappiti is het wereldbekende merk van 4K mediaspelers. Zij hebben nu de Zappiti One SE 4K HDR voorgesteld: een 4K HDR mediaspeler met een dubbele HDMI-ingang én een geïntegreerd Zappiti Video mediacentrum.

De Zappiti One SE 4K HDR zet een geheel nieuwe standaard voor home entertainment. Het ondersteunt de meeste digitale audio- en videoformaten, waaronder de modernste HEVC-videocodec met één miljard kleuren (10-bits kleurcodering), alle moderne 3D-videostandaarden met 3D-ondertitels en HDMI 2.0a, 4K 60p, HDR en DTS:X voor de best mogelijke home cinemaervaring.

De Zappiti One SE 4K HDR bevat de Zappiti MagicPixel v2-technologie, die een uitstekende beeldkwaliteit biedt – veel beter dan de vorige generaties – met verbeterde dynamiek, nauwkeurige colorimetrie, meer contrast, solide deïnterliniëring en betere opschaling (tot 4K resolutie). 3D biedt ook een grotere beelddiepte en een indrukwekkend, meeslepend effect.

Zappiti One SE 4K HDR is voorzien van HDMI 2.0a-uitvoer voor de beste compatibiliteit met de nieuwste 4K-video-inhoud, zoals 4K60p of HDR. Voor iedereen die geen Ultra HD 4K-scherm bezit, hoeft zich geen zorgen te maken. De Zappiti “4K Full HD” -technologie brengt Ultra HD-video-inhoud naar extreem hoogwaardige 1080p ongecomprimeerde 4:4:4-video om te kunnen genieten van 4K-inhoud op Full HD 1080p-schermen. Dit proces verhoogt de resolutie met ongeveer 30% in vergelijking met Blu-ray op een 1080p-tv. Met Zappiti MagicPixel v2 zijn de voordelen van 4K niet beperkt tot grote schermformaten.

De Zappiti One 4K HDR is compatibel met Zappiti Video. Zappiti biedt dekking voor kunstverkenning, en biedt ook gedetailleerde informatie (ondertitels, acteurs, regisseur, releasedatum …) voor film- en tv-showbestanden. Zappiti beschikt over een automatische categorie-index van films en tv-programma’s. Vervolgens kan ook informatie voor elk bestand worden bewerkt en dat allemaal rechtstreeks vanaf de speler met de RC, vanaf een tablet / smartphone (iOS / Android) of zelfs vanaf een computer MAC / pc.

Met Zappiti Music Control kan muziek afgespeeld worden via de Zappiti mediaspeler, vanaf een smartphone of tablet (iOS of Android) zonder dat een TV nodig is.

De Zappiti One S3 4K HDR mediaspeler kan bediend worden met de IR-afstandbediening die inbegrepen is bij de mediaspeler. Ook met een draadloze muis of toetsenbord kan de speler bediend worden. Bovendien kan de Zappiti One SE 4K HDR worden bestuurd door de toonaangevende merken universele afstandsbedieningen zoals ProControl, RTI, Control4 of Logitech Harmony.

De Zappiti One SE 4K HDR heeft twee HDMI-uitgangen – een HDMI 2.0a-poort voor aansluiting op de nieuwste UHD 4K-tv’s, projectoren en A/V-ontvangers en een extra HDMI 1.4-poort speciaal voor audio voor aansluiting op oudere A/V-ontvangers en voor betere geluidsprestaties. De HDMI Audo Only-poort beschikt over een zeer stabiele, zeer nauwkeurige HDMI-klok.

De Zappiti One SE 4K HDR is vanaf eind mei beschikbaar voor €349,00. Alle specificaties zijn terug te vinden op de website van Zappiti.