Het gerenommeerde audiobedrijf van Belgische bodem, 432 EVO, heeft ervoor gezorgd dat de 2021 modellen (AEON en MASTER – superclock based models) nu optimaal aangesloten kunnen worden op een externe UBS DAC. Dit door gebruik te maken van een nog beter ‘clock board’ dat het aparte high-end USB-uitgangsbord aanstuurt. Ook de HIGH-END en STANDARD modellen hebben een ‘makeover’ gekregen.

Laten we beginnen met het HIGH-END model. Deze krijgt hetzelfde USB uitgangsbord als voordien, maar deze keer met een ‘integrated clock’ en dus niet een apart ‘clock board’. No reclocking USB hubs are used, klinkt het. 432 EVO biedt verder ook ondersteuning voor high-end luidsprekers met een USB DAC-ingang en processors, voorversterkers , geïntegreerde versterkers met USB DAC-aansluiting.

432 Evo

De Intel Apollo Lake chip. Deze werd gebruikt in de modellen AEON en MASTER en wis veel sneller vergeleken met de N4200 SOC’s. Maar een upgrade is uitgebracht. Zowel de AEON, MASTER als HIGH-END zijn voorzien van het snelste ‘Gemini Lake Resfresh-systeem’. Deze chip zou 75% tot 100% sneller zijn dan de N4200.

Het STANDARD-model zijn ze zeker niet vergeten. Ook hier is een upgrade gebeurd. Dit exemplaar bevat nu een snellere CPU en alle ‘units’ zijn daarnaast voorzien van 8 GB RAM. Het gevolg van deze leuke upgrade is dat de behuizing nu onder alle omstandigheden koel blijft. Zelfs als het op ‘volle toeren’ draait. Ongelofelijk toch?

“There is no more need to specify the HWBOOST option, as all models now come with this from factory. 432 EVO will continue using system on chip based designs for the mainboards because of much lower EMI and RF compared to full desktop, or server.”

De upgrades blijven maar komen. Bij elk model, behalve de STANDARD, wordt een interne PCI Express-kabel toegevoegd. Deze is nu robuuster, EMI-afgeschermd en kan je gebruiken voor een maximale 8 GB-transmissie. Met dit alles zal je een nog betere geluidskwaliteit ervaren, aldus 432 EVO.

Daarnaast zijn alle nieuwe modellen nu beschikbaar met 2 TB Samsung SSD’s. Moest dit niet genoeg voor je zijn, kan je kiezen voor een model met 4 of 8 TB. Verder draaien de recente 432 EVO modellen nu op Roon 1.8 om betere ‘metadata capabilities’ te garanderen.

Heel wat mooie upgrades van 432 EVO. Nieuwsgierig naar de adviesprijzen? Hieronder een overzicht:

  • STANDARD: 2.900 euro
  • HIGH-END: 4.500 euro
  • AEON: 6.000 euro
  • MASTER: 12.500 euro

Kijk zeker eens op de website van 432 EVO om alles te ontdekken over deze vernieuwde modellen.

Verkooppunten van het merk 432evo