Om de continue én stijgende groei van audio en video over IP (AV over IP) bij te houden, komt NETGEAR met een spiksplinternieuwe serie van switchers: meer bepaald de M4250. De Amerikaanse gevestigde fabrikant van o.a. netwerkproducten wil op deze manier blijven voldoen aan de vraag van de AV professional om al hun audiovisuele apparaten te sturen vanop 1 gecentraliseerd plek.

“These AV Line switches combine years of networking expertise with best practices from leading experts in the professional AV market.”

Eerder kwamen ze al op de markt met switchers in het M4300- en M4500-portfolio, maar nu breiden ze dus verder uit. Er wordt vooral de focus gelegd op professionals die dagdagelijks actief zijn in de AV-sector. Zo haalt NETGEAR bijvoorbeeld aan dat hun doelgroep heel vaak moet werken met een IT-gerichte interface en tegelijkertijd IT-specifieke functionaliteiten, die voor hen niet altijd even relevant zijn. Met de komst van de M4250-switches willen ze daarvoor een oplossing aanreiken.

NETGEAR M4250 AV Switcher

Voor het ontwerp hiervan hebben ze heel nauw samengewerkt met de Pro AV-sector om hun wensen, noden en behoeften duidelijk in kaart te brengen. Het resultaat? Out-of-the-box functionaliteiten in combinatie met een eenvoudige gebruiksinterface verpakt in een mooi geheel.

Zo biedt de M4250-productlijn bijvoorbeeld ondersteuning aan voor AVB, beter gekend als Audio Video Bridging. Een soort van standaard zeg maar om data of content te transporteren over het netwerk. Typisch wordt dit dan gebruikt bij live-perfomances waarbij de timing van het grootste belang is.

PoE+, de kenners weten ongetwijfeld wel wat dit betekent namelijk Power over Ethernet. Naargelang het model beschikken de AV switchers over 8 tot maar liefst zelfs 16 poorten die PoE+ ondersteunen.

In de software zit er verder nog een handige functionaliteit waarmee het mogelijk wordt gemaakt om de ventilatorschakeling aan of uit te schakelen. Dit kan handig van pas komen in omgevingen die enorm gevoelig zijn voor geluid. Denk hierbij maar aan opnamestudio’s, conferentieruimtes, …

Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken over de nieuwe M4250 AV switcher serie. Daarvoor kan je best eens surfen naar de website van NETGEAR of bekijk ook zeker eens deze video waarmee de fabrikant deze productlijn in de kijker zet.