Een hificonsole waar geluid uit komt? Ook dat bestaat nu dankzij een samenwerking van Jack Daniel’s en Wrensilva. De opdracht luidde als volgt: bekleed het M1 hifimeubel met echte ‘whiskyvaten’. Laten we er geen doekjes om winden: het ziet er echt ongelofelijk uit.

Wrensilva is een bedrijf uit San Diego dat al enkele jaren hificonsoles ontwerpt. Daardoor kwam de vraag van Jack Daniel’s om een exclusief product te maken. Hiermee wil het nauwer in contact komen met het karakter van Tennessee whisky en de muziekindustrie.

Wrensilva M1 ConsoleHandgemaakt, dat is het resultaat van dit fraaie ‘muzikale meubelstuk’. Bestaande uit authentieke Jack Daniel’s whiskyvaten. Binnenin vind je dan de Wrensilva M1-gedeelte die het prachtige geluid produceert. Dit is dan ook één van de meest luxueuze modellen die het merk ooit gecreëerd heeft. Dit komt mede dankzij de IcePower-technologie van Bang & Olufsen. Deze versterker kan tot wel 300 Watt produceren. Daarnaast stuurt deze een tweeweg basreflexsysteem aan met een 25 millimeter tweeter en een 200 millimeter woofer. De cross-overfrequentie ligt op 1,7 kHz en het opgegeven frequentiebereik loopt van 34 Hz tot 20 kHz. Een mooi geluid is dus verzekerd.

“The sleek black exterior shell, interior and deck are in perfect harmony with Jack Daniel’s-inspired details throughout.”

Maar wat zit er nu nog allemaal meer in dit handgemaakte ‘kunstwerk’? Het geluid moet natuurlijk ergens vandaan komen. Dat komt van de draaitafel die gegraveerd is met Old NO. 7. Daarnaast is de Yoke toonarm voorzien van een Ortofon 2M element.

Wrensilva M1 ConsoleOok is dit ‘whiskyvat’ voorzien van de nieuwste technologieën. Zo beschik je over een bluetooth connectie en is er een Sonos-platform aanwezig. Op deze manier kan je hem gemakkelijk via de app bedienen of met meerdere systemen verbinden. Daarnaast kan je ook heel eenvoudig muziek laten afspelen via een cinch-aansluiting of een 3,5 millimeter jack.

Natuurlijk mag er geen plek ontbreken voor flessen van Jack Daniel’s in te stallen voor de fervente whiskyliefhebbers onder ons. Zo is er plaats gemaakt om drie flessen te plaatsen. Daarnaast is er ook een gevoerde drinkmat en glazen container aanwezig.

Laten we dan tot slot het kostenplaatje er eens bijhalen. Maar allereerst even dit: het product wordt geveild en de opbrengst gaat naar het goede doel. Dit doel is het Sweet Relief Musicians Fund, een non-profitorganisatie die financiële steun geeft aan muzikanten en medewerkers in de muziekindustrie die moeite hebben om rond te komen. Het zal dus heel moeilijk worden om dit exclusieve meubelstuk te pakken te krijgen.

Maar geen zorgen, de M1-console kan je ook zo op de kop tikken zonder whiskyvat bekleding voor net geen 11.000 dollar. Hier zullen dan wel nog wat kosten zoals BTW en transport bijkomen.

Een prachtig staaltje van techniek en design. Een mooie samenwerking met een uniek eindresultaat. Dat is zeker. Meer weten over de hificonsole? Hier ontdek je er alles over.