Clearaudio, het welbekende audiobedrijf uit Duitsland, heeft onlangs een nieuwe toonarm ontwikkeld genaamd de Clearaudio Profiler. Deze nieuwe toonarm vertegenwoordigt een perfecte symbiose van de Tracer- en Satisfy-modellen. Het is voornamelijk bedoeld als ‘partner’ voor de draaitafels van de Performance serie. Maar dat is niet alles: het kan ook gecombineerd worden met andere modellen van de fabrikant of andere merken.

De Profiler past perfect tussen de kleinere Satisfy en de grotere Tracer. Door de beste elementen van beide toonarmen te combineren, samen met de standaardisatie van componenten, wordt volgens de fabrikant een duidelijke verbetering behaald. Bijdragen aan deze optimalisatie zijn de dubbele lagers in het verticale lager en de dome.

De toonarmbuis is vervaardigd uit een hoogwaardige aluminiumlegering. Het is uitgerust met speciale dempingselementen. De Profiler is geschikt voor een breed scala aan elementen met een gewicht tussen 3,5 gram en 17 gram.

De Profiler toonarm is uitgerust met een 1,1 meter lange Direct Wire PLUS signaalkabel met cinch-connectoren voor een hoogwaardige signaaloverdracht. Het totale gewicht van de toonarm, inclusief contragewicht, is ongeveer 510 gram. Clearaudio biedt een fabrieksgarantie van twee jaar op de Profiler toonarm. De Profiler toonarm is verkrijgbaar in een zwarte en zilveren kleurstelling voor een adviesprijs van 1.900 euro.

Verkooppunten van het merk clearaudio