Veel productnieuws vanuit Amesbury, zo begint de introductie van het persbericht dat we binnen kregen van The Chord Company. De productontwikkeling afdeling van het gerenommeerde audiomerk heeft ondanks alle uitdagingen van dit jaar niet stilgestaan. Hieronder een overzicht van de nieuwste producten die The Chord Company ze graag aan jullie voorstellen.

C-screenX en ClearwayX

The Chord Company

Na de succesvolle introductie van de English Electric Switch en XLPE afscherming voor hun assortiment luidsprekerkabels heeft het bedrijf zich opgemaakt voor de omzetting van het gehele assortiment luidsprekerkabels naar XLPE afscherming.

De instapmodellen zijn geheel vernieuwd, zowel de C-Screen als de Clearway luidsprekerkabel profiteren nu mee van de XLPE afscherming. Deze zorgt ervoor dat de
geluidskwaliteit nog beter intact blijft mede door de minimale verliezen van elektrische energie en uitstekende mechanische eigenschappen.

Nieuwe HDMI kabels

Ook op het gebied van beeld heeft The Chord Company een drietal nieuwe HDMI kabels geïntroduceerd, waarvan de EPIC HDMI AOC het topmodel is. Deze kabel biedt ondersteuning voor HDMI 2.1 en 8K bij 120Hz. De Clearway HDMI, Shawline HDMI AOC en EPIC HDMI AOC zijn nieuw in het programma.

De EPIC AOC is een HDMI kabel die helemaal klaar is voor de toekomst, hoewel er nu nog niet veel 8K content is zal dit naar verwachting spoedig veranderen. De EPIC HDMI is een hybride kabel die het geluidssignaal omzet naar een optisch signaal. Het voordeel van deze toepassing is dat een optisch signaal geen last heeft van HF Noise van buitenaf, waardoor de geluidskwaliteit beter intact blijft.

De Shawline HDMI maakt ook gebruik van AOC en heeft een HDMI 2.0 chipset en ondersteuning voor 4K, de Clearway HDMI maakt geen gebruik van AOC, echter is er wel veel gedaan om de bundelparen te isoleren en gehele kabel zelf is zelf ook weer geïsoleerd. De kabel geeft ondersteuning voor 4K2K, HDCP 2.2, 1080P en Audio Return.

Lees ook


English Electric 8SwitchHet nieuwe submerk van The Chord Company, English Electric, lanceert eind mei hun eerste product: de 8Switch

 


 

Ben jij een liefhebber van NAIM? Goed nieuws dan want er worden twee nieuwe interessante producten voorgesteld.

Chord Burndy

De Chord Burndy kabel zorgt ervoor dat voeding verloopt van de NAIM Power-Supply naar een NAIM Bron, voor- en/of eindversterker. Het audiomerk heeft ruimte voor verbetering gevonden t.o.v. het standaard meegeleverde exemplaar. Het zorgt voor meer detail en openheid door een betere constructie.

Chord Bridge

De Chord Bridge is ook een upgrade die speciaal is ontwikkeld om het uiterste te halen uit een NAIM NDX of NDX 2 netwerkspeler. Indien je geen gebruik maakt van de optionele voeding op de NDX netwerkspeler is deze afgesloten met een externe plug op de achterzijde. Deze plug zorgt ervoor dat alle circuits met elkaar intern zijn doorverbonden, tenzij je hier een externe voeding plaatst natuurlijk.

Benieuwd naar de specificaties van al deze leuke nieuwigheden? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van The Chord Company.

Verkooppunten van het merk chord-company