Nieuws, ‘heet van de naald’: Polk Audio komt aanzetten met, naar eigen zeggen, de meest betaalbare speaker serie die Hi-Res audio en Dolby Atmos erg toegankelijk maken. Zowel voor film-, muziek- als gameliefhebbers. Hoe ze dat precies doen? Heel eenvoudig, met de aankondiging van hun Monitor XT-serie. Uiteraard gebaseerd op, hoe kan het ook anders, een geschiedenis van uitstekende luidsprekers die teruggaat tot zelfs 1972 waarbij een evolutie wordt vertegenwoordigt van Polk’s bekende speakerassortiment.

Kort door de bocht mogen we de Monitor XT-serie omschrijven als een compleet portfolio van Hi-Res gecertificeerde en Dolby Atmos compatibele speakers. Deze serie maakt optimaal gebruik van de nieuwste geluidsontwikkelingen voor een gunstige prijs. Hieronder maak je kennis met het volledige portfolio in één oogopslag. Wat een plaatje, toch?

Polk Audio Monitor XT

De XT12 subwoofer, XT15 en XT20 boekenplank speakers, het XT30 en XT35 middenkanaal, de XT60 en XT70 torens en tot slot, om af te sluiten: het XT90 hoogtekanaal. Dat zijn de modellen die allemaal 1 gemeenschappelijke ‘noemer’ hebben. Ze behoren elk, stuk voor stuk, toe aan de erg fraaie Monitor XT-serie.

“Polk Audio heeft al 50 jaar ervaring. En dat hoor je terug in de speakers uit de Monitor XT-serie. Helder geluid, hoge output en moeiteloze bas zijn nu voor alle luisteraars binnen handbereik.”

Aldus Frank Sterns, president van Polk Audio. Audio met hoge resolutie wordt de norm op muziekstreamingdiensten en het aantal ‘Direct to Streaming’ films in Dolby Atmos neemt in snel tempo toe. Met de komst van de Monitor XT wil Polk Audio liefhebbers een betaalbare manier bieden om optimaal te genieten van bronmateriaal met een hogere kwaliteit.

Lees ook


Polk Audio ReservePolk Audio introduceert premium line-up van speakers: de ‘Reserve’

 


 

Geavanceerde technologieën?

Absoluut! De Monitor XT-speakers zijn uitgerust met innovaties die Polk Audio op de kaart heeft gezet in de Amerikaanse audiogeschiedenis. Zoals met name Hi-Res Audio gecertificeerde Terylene dome-tweeters die audio boven de 40 kHz moeiteloos weergeven. Deze geavanceerde tweeters zorgen bovendien voor een ruimtelijk gevoel en optimale verstaanbaarheid.

Ook worden indrukwekkende basprestaties gegarandeerd dankzij de efficiënte en ‘Dynamically Balanced subwoofers’ in combinatie met responsieve passieve radiators (in de vloerstaanders). Deze drivers, in combinatie met de nauwkeurig ontworpen crossovers, bieden een zeer gedetailleerd geluid, levensechte midrange en strakke tonen met zeer lage vervorming.

Speciale hoogtekanalen

Ook deze zijn natuurlijk onontbeerlijk. Waarom? Om het meeslepende, multidimensionale geluid van Dolby Atmos, DTS:X, en Auro 3D optimaal weer te geven. Met dank aan de MXT90 hoogtespeakers. Deze voegt een verticale dimensie toe aan het klankveld bij het afspelen van objectgeoriënteerde audioformaten. De MXT90 komt volledig tot zijn recht bovenop de Monitor XT20, MXT60 of MXT70 speakers of een plank. Of zelfs bevestigd aan de muur voor de ultieme 3D-thuisbioscoop.

MXT12 Subwoofer

Wat hiernaast niet mag missen: de Monitor XT12 die zorgt voor het nodige ‘laag’. Deze subwoofer voegt extra kracht en impact toe aan muziek, films en videogames met een 12-inch ‘lange slag’. Aangedreven door een zeer efficiënte, klasse A/B versterker van 100 Watt die zorgt voor een gedetailleerd en krachtig basgeluid tot wel 24 Hz. De XT12 biedt line-level (RCA) en LFE-ingangen en is bovendien compatibel met de nieuwste AV-receivers die geschikt zijn voor Dolby Atmos en DTS:X. Klinkt alleen maar als muziek in onze oren, toch?

Alle modellen uit de Monitor XT-serie zijn momenteel verkrijgbaar via polkaudio.com én bij wereldwijd erkende verkooppunten van Polk Audio. Benieuwd naar de adviesprijzen van elke telg binnen het Monitor XT-portfolio? Je ontdekt ze hier:

  • XT12 Powered Subwoofer: €329,- per stuk
  • XT15 Boekenplank: €179,- per paar
  • XT20 Boekenplank: €249,- per paar
  • XT30 middenkanaal: €149,- per stuk
  • XT35 middenkanaal (slank): €279,- per stuk
  • XT60 Toren: €399,- per paar
  • XT70 Toren: €599,- per paar
  • XT90 Hoogtekanaal: €199,- per paar
Verkooppunten van het merk polk-audio