Sony vernieuwt zijn BRAVIA-collectie voor de best mogelijk film-ervaring bij jouw thuis. Met de toename van streamingdiensten is het thuis kijken van films steeds populairder geworden. De fabrikant maakt onder andere ook filmcamera’s, monitors en koptelefoons die filmexperts vaak gebruiken. Hierdoor begrijpt Sony de filmindustrie en de intentie van filmmakers beter. De nieuwe BRAVIA brengt cinematische ervaringen naar een hoger niveau met een impressionante beeld- en geluidskwaliteit. Aldus Sony. Hierdoor kan je thuis films beleven met dezelfde magie als op het grote scherm. Voor het portfolio, gaat het merk voor deze leuze: all-in-one. Ze brengen TV’s, soundbars en andere home-audiotechnologieën onder één merk samen. Zo kan jij genieten van de ultieme bioscoopervaring met inbegrip van beeld en geluid, zoals de filmmaker het bedoeld heeft. De functies en het ontwerp van BRAVIA TV’s en BRAVIA Theatre home-audioproducten maken het eenvoudiger om een home entertainment-pakket te kiezen. Perfect voor dé ultieme bioscoopervaring.

Sony beschikt over jarenlange ervaring in de filmindustrie, variërend van professionele camera’s en monitoren tot filmproductie en distributie. Met deze sterke punten in gedachten heeft het bedrijf zich bij de nieuwe BRAVIA Theatre home-audio lijn gericht op het verschil tussen bioscoop- en thuisomgevingen. In een bioscoop is het geluid nauwkeurig ontworpen, met luidsprekers rondom de kijker. Deze creëren een geluidsveld  dat het publiek volledig omringt. Met BRAVIA Theatre kan je thuis genieten van dezelfde bioscoopervaring. Klaar voor een beleving om u tegen te zeggen?

In dit nieuwsbericht brengen we jullie een overzicht van de belangrijkste technologieën en functies die de 2024 BRAVIA Theatre home-audioproducten rijk zijn. Nieuwsgierig?

Ruimtelijke Sound Mapping over 360 graden

Sony BRAVIA Theatre homeSony’s 360 Spatial Sound Mapping-technologie biedt een meeslepende luisterervaring door virtuele speakers te genereren op plaatsen waar geen fysieke speakers zijn. Dit creëert een 360-graden geluidsveld dat vanuit verschillende richtingen lijkt te komen waardoor je wordt omringd door geluid zonder dat er speakers op het plafond of de muren hoeven te worden geïnstalleerd. Zo is het ideaal voor thuisgebruik waarbij de ruimte optimaal wordt benut zonder extra installaties. Als dat niet handig is?

Voorheen waren zowel een soundbar als achterspeakers nodig om denkbeeldige speakers te genereren. Met de nieuw BRAVIA Theatre Bar 9 en BRAVIA Theatre Bar 8 kan je genieten van 360 Spatial Sound Mapping met slechts één soundbar. Bovendien kan de BRAVIA Theatre Quad een breder surroundgeluid realiseren met 4 speakers. Klinkt als muziek in de oren!

Sound Field Optimization

Sony BRAVIA Theatre homeSound Field Optimization op BRAVIA Theatre-producten optimaliseert automatisch het geluid van elke luidspreker op basis van de kamerindeling. Dit systeem analyseert de akoestische eigenschappen van de ruimte en past de audio aan, zodat je thuis een bioscoopgeluidservaring krijgt met helder en evenwichtig geluid. Het maakt niet uit waar je je bevindt in de kamer.

Acoustic Center Sync

Acoustic Center Sync is een functie waarbij je geluidssysteem, zoals een soundbar bijvoorbeeld, naadloos integreert met een televisie. Dit zorgt ervoor dat het geluid perfect synchroon loopt met de actie die je op het scherm ziet. In bioscopen bevindt zich gewoonlijk een luidspreker direct achter het scherm (deze stuurt het geluid rechtstreeks naar de kijkers). Hierdoor lijken de dialogen en geluidseffecten precies vanaf de plek te komen waar de actie zich op het scherm afspeelt. Met de combinatie van BRAVIA TV’s en BRAVIA Theatre-producten zorgt Acoustic Center Sync ervoor dat het geluid van de tv-luidsprekers en de soundbar perfect samenvloeit.

Voice zoom 3

Sony BRAVIA Theatre homeSony’s nieuwe Voice Zoom 3 maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes om gesprekken te herkennen en automatisch het volume aan te passen. Dit zorgt ervoor dat zelfs kortstondige dialogen duidelijk en verstaanbaar worden weergegeven. Voice Zoom 3 is volledig compatibel met de BRAVIA Theatre home audio productlijn. Dit garandeert een  optimale geluidservaring .

Bovendien kunnen de instellingen voor Voice Zoom 3 en de BRAVIA Theatre audioproducten eenvoudig beheerd worden. Hoe dan? Via de nieuwe BRAVIA Connect App. Deze app, voorheen bekend als de Home Entertainment Connect App, stelt gebruikers in staat om aanpassingen te doen. Belangrijke opmerking: dit kan op een manier, zonder dat er een menubalk op het tv-scherm verschijnt tijdens het kijken van films. Goed gezien van Sony!

Optionele luidsprekers

Door een draadloze subwoofer of achterluidsprekers toe te voegen, geniet je van een krachtige/diepe bas en een verbeterde surround sound. De SA-SW5 en SA-SW3 subwoofers zijn uitgerust met een krachtige driver van 180 mm en een passieve radiator voor een diep basgeluid (300 Watt). Ze kunnen overal geplaatst worden dankzij draadloze connectiviteit. Sony’s SA-RS5 omvat een set achterluidsprekers met een ingebouwde batterij en een omhoog gerichte luidspreker (die overigens niet op een voedingsbron aangesloten hoeft te worden). Hierdoor kan je ze op verschillende locaties plaatsen. Met de achterluidsprekers ervaar je een helderder en breder geluid , mede dankzij 360 Spatial Sound Mapping.

BRAVIA Theater U

Sony’s nieuwe nekspeaker is ideaal voor een persoonlijke luisterervaring. Hierbij kan je genieten van audio op hoog volume – zonder je omgeving te storen. Dit apparaat biedt de mogelijkheid om Dolby Atmos-geluid te ervaren. Een meeslepende, ruimtelijke geluidsbeleving? Daar mag je op rekenen. Zeker als je het combineert met BRAVIA TV’s die uitgerust zijn met 360 Spatial Sound. Met de Speaker Add-functie kan je twee BRAVIA Theatre U-luidsprekers verbinden met één televisie of andere apparaten. Dit stelt je in staat om een flexibeler en uitgebreider geluidssysteem op te zetten.

Compatibel met IMAX Enhanced en Dolby Atmos

BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 en Quad ondersteunen niet alleen de standaard audiotechnologieën, waaronder Dolby Atmos immersive audio en DTS:X, maar hebben ook IMAX Enhanced certificering.

Duurzame initiatieven

Sony heeft zich met zijn milieuplan ‘Road to Zero’ ten doel gesteld om tegen 2050 een netto nul milieubelasting te bereiken door duurzaamheid te integreren in alle zakelijke activiteiten en de volledige productlevenscycli. Dit plan benadrukt het gebruik van milieuvriendelijke materialen en technologieën om zowel de milieu-impact te verminderen als om hoogwaardige producten te leveren.

Verminderen van plastic

Een sleutelinitiatief binnen dit plan is de vermindering van het gebruik van nieuw plastic. Sony heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uniek gerecyclede kunststof, afkomstig uit PET-flessen, die niet alleen milieubewust is, maar ook de kwaliteit van het geluid, het ontwerp, de textuur en de kleur van hun producten verbetert. Deze gerecyclede kunststof wordt gebruikt in de BRAVIA Theatre home-audioproducten.

Inzet voor toegankelijkheid

Daarnaast zet Sony zich in voor het bevorderen van toegankelijkheid, met het doel om een inclusieve samenleving te ondersteunen waarin iedereen, ongeacht beperking of leeftijd, toegang heeft tot hun sfeervolle belevingsproducten. BRAVIA-producten zijn ontworpen met functies die de toegankelijkheid vergroten. Om een voorbeeld te geven: de verpakking van de BRAVIA Theatre home-audioproducten bevat een verhoogd vierkant kader met een QR-code die leidt naar de BRAVIA Connect-app. Deze app ondersteunt schermleesopties voor slechtzienden. Bovendien zijn er op het achterpaneel van de BRAVIA Theatre Bar 9 en 8 voelbare stippen aangebracht bij de eARC HDMI-aansluiting.

Sony BRAVIA Theatre home

De nieuwe modellen uit de BRAVIA Theatre-serie zullen vanaf midden juni 2024 beschikbaar zijn. Hieronder een overzicht van de adviesprijzen in de Benelux:

  • Sony BRAVIA Theater Bar 9: € 1.399,-
  • Sony BRAVIA Theater Bar 8: € 999,-
  • Sony BRAVIA Theater Quad: € 2.699,-
  • Sony BRAVIA Theater U: € 300,-

Benieuwd naar alle verdere details? Op de respectievelijke productpagina’s van de Sony BRAVIA Theater Bar 9, BRAVIA Theater Bar 8, BRAVIA Theater Quad en BRAVIA Theater U ontdek je alles over deze unieke én tegelijkertijd hoogwaardige exemplaren.

Verkooppunten van het merk sony