Audio-Technica lanceert twee nieuwe headsets met de focus op premium gaming. De nieuwe headsets beloven preciezere audioweergave, krachtigere prestaties en comfort. Ideaal voor een avondje gamen dus.

De twee nieuwe modellen, de bekabelde ATH-G1 en de draadloze ATH-G1WL, zijn een update van het ATH-M50x-model dat ondertussen al 5 jaar bestaat. Beide headsets hebben 45mm-drivers en een speciaal ontworpen afneembare microfoon. Ideaal voor wanneer je de hoofdtelefoon ook wil gebruiken onderweg.

Het lichtgewicht ontwerp en oorschelpen van de ATH-G1 beloven comfort voor lange gaming-sessies. In de twee meter lange kabel zit ook een afstandsbediening verwerkt die geluid kan dempen of het volume aanpassen.

ATH-G1
ATH-G1

De speciaal ontworpen microfoon van beide modellen is ontworpen met hypercardioïde richtingsgevoeligheid, wat betekent dat het geen omgevingsruis of getik op het toetsenbord zou moeten opvangen.

Het draadloze ATH-G1WL-model heeft een draadloze verbinding met een lage latentie en 2,4 GHz en voegt ook virtueel surround-geluid toe voor die 3D-audio-ervaring. Er zijn knoppen voor volume, dempen en surroundgeluid op de oorschelp en ze hebben een acculevensduur van 15 uur na één keer opladen – maar de headset werkt ook tijdens het opladen.

ATH-G1WL
ATH-G1WL

De ATH-G1WL-headset is compatibel met laptops en pc’s via de draadloze USB A-transceiver van het type A, en ze hebben een extra paar oorkussen in de doos meegeleverd voor vervanging op een later tijdstip.

De bekabelde ATH-G1-set is compatibel met pc, Playstation 4, Xbox One en elk platform met een 3,5 mm-uitgang. De 1.300 mW invoercapaciteit en speciale geluidskaarten beloven een volledige, superieure geluidservaring.

Hoewel de headsets nog niet officieel verkrijgbaar is, belooft het toch een releasedatum in juli. De Audio-Technica ATH-G1 kost € 179 en de Audio-Technica ATH-G1WL kost € 259.

Verkooppunten van het merk audio-technica