Ter gelegenheid van de Paris Audio Video Show 2018 (19-20-21 & 22 oktober) is Atoll officieel van start gegaan met de productie van de DAC300 DA converter. Dit is het nieuwe topmodel van het merk haar DAC’s dat in Frankrijk wordt geproduceerd.

Deze DAC300, die eigenlijk ook wel DAC400 had kunnen genoemd worden, herbergt de nieuwste generatie high-end chip van SABRE en decodeert alles wat bestaat in bestandsformaten. De prestaties liggen hier inderdaad in het hogere High End segment, ook omdat hij de IN400 evenaart door zijn resultaten (een tour de force), en ter herinnering, heeft de IN300 al een geïntegreerde DAC…

De DAC300 heeft hetzelfde uiterlijk design als de Atoll IN300 versterker, in een iets minder hoog formaat (slechts 6 cm) en heeft zoals bij de andere elementen van de Signature reeks (IN200, CD200, DR200, PR300) een zeer elegant blauw OLED-display. Het OLED-display heeft een laag stroomverbruik en wordt gebruikt om de geselecteerde ingang, volume en de samplefrequentie weer te geven. Met behulp van twee selectieknoppen aan beide zijden van het display, kan het volume, bron selectie & filter aangepast worden. Dit toestel brengt ook veel andere technische innovaties en ontwikkelingen met zich mee.

De SABRE ES9038PRO (32 bits / 384 kHz) is van de laatste generatie. Nauwkeurigheid vereist dat het interne klokapparaat het onderwerp is geweest van een uitgebreid onderzoek en ontwikkeling dat resulteert in een lagere jitter-snelheid. ATOLL heeft natuurlijk ook zijn stroomtoevoer verwend, door te kiezen voor symmetrische audio outputs (low noise transformers) en onafhankelijke spanningsregelingen (12 in totaal). De uitgangstrappen maken gebruik van discrete componenten, zonder terugkoppeling, en zijn gepolariseerd in klasse A. Er is eveneens een onafhankelijke SABRE ES9311EQ-voeding met zeer lage ruis (<1μVrms).

DAC300

De Atoll DAC300 converter is uitgerust met 9 digitale ingangen: 3 coaxiale ingangen, 3 optische ingangen, één Bluetooth-ingang, één AES/EBU-ingang en één USB-B-ingang. Daarnaast zijn er twee digitale uitgangen aanwezig: een coaxiale uitgang en een optische uitgang. De D/A converter DAC300 heeft voor zijn analoge uitgangen één uitgang op RCA-connectoren, één uitgang op XLR-connectoren en één hoofdtelefoonuitgang op een 3,5mm-connector.

De SPDIF digitale ingangen zijn compatibel tot 192 kHz PCM, de USB-B digitale ingang is compatibel tot 384 kHz PCM en DSD 64, 128, 256 en 512. Deze zeer uitgeruste DAC biedt een oplossing over de huidige marktstandaard in zijn prijsklasse / output-faciliteiten, dynamisch bereik en zeer lage vervorming.

De DAC300 DA converter is 440 x 280 x 60 mm groot en is voor een prijs van €2500 te koop. Belram Hifi is de importeur en verdeler van de Atoll-producten in de Benelux.

Verkooppunten van het merk atoll