Audio Pro stelt vol trots een nieuwe telg voor aan het grote publiek. Dit keer zet de Zweedse fabrikant van audio-apparatuur hun Link2 in de schijnwerpers. Een compacte streamer die naadloos integreert met bijvoorbeeld moderne multiroom luidsprekers, maar daar stopt het ‘verhaal’ niet. Dankzij dit apparaat wordt ook streaming mogelijk in combinatie met ‘oudere’ hifi systemen. Benieuwd naar het ‘fijne’ hiervan?

Voor de lezers onder ons die bekend zijn met het portfolio van Audio Pro weten dat dit exemplaar een opvolger is van de succesvolle Link1. De Scandinavische audiospecialist is, met de komst van dit model, nog een stapje verder gegaan. Deze Link2 wordt beschreven als een hoogwaardige streamer die een perfecte partner vormt voor consumenten die onder andere een directe upgrade willen voor hun oudere hifi installatie.

Audio Pro Link2

Om tegemoet te komen aan de wensen van een eindgebruiker, wordt ondersteuning geboden voor AirPlay 2 en Google Cast. Verder is een integratie met Audio Pro’s eigen multiroom platform niet weg te denken. Verschillende ingangen zijn aanwezig. Als je het vergelijkt met zijn ‘voorloper’ zijn het er meer. Een platenspeler aansluiten op dit toestel? De Link2 weet er wel ‘weg mee’. Door deze toevoeging wordt het gemakkelijker om ‘oude stereo-apparatuur’ te verbinden met een nieuw, modern én draadloos multiroom systeem. ‘Bring multiroom streaming to your old audio gear’ is de leuze waarmee wordt uitgepakt. Iets dat het voorgenoemde alleen maar versterkt.

De Link2 van Audio Pro heeft in totaal 4 ingangen en 3 uitgangen waaronder een RCA in- en output, coaxiaal, Toslink, ethernet en USB-poort. Een draadloze connectiviteit via wifi en bluetooth? Dat zeker. Een eigenaar kan alvast rekenen op meer vrijheid en flexibiliteit, zeker op vlak van inzetbaarheid.

Aan de bovenzijde zijn 4 pre-selectieknoppen te vinden. Iets dat ook terug komt in de line-up van Audio Pro’s luidsprekers. Met deze knoppen krijgt een consument onmiddellijk toegang tot zijn of haar favoriete radiostations/afspeellijsten. Muziek afspelen vanaf USB-media behoort tot de mogelijkheden.

Met deze slimme oplossing kan je jouw oude stereo-apparatuur ‘hergebruiken’ in plaats van hem weg te gooien wanneer je in nieuwe luidsprekers hebt geïnvesteerd. Aldus Jens Henriksen van Audio Pro. Op die manier draagt de producent zijn steentje bij aan het milieu, met als achterliggende gedachte: de ‘levensduur’ van jouw bestaande apparatuur maximaliseren. Als je dat allemaal mee in rekening neemt, dan voelt de Link2 aan als het juiste product volgens Audio Pro.

Naar verwachting wordt de Link2 verkrijgbaar bij de gespecialiseerde vakhandel tegen het einde van oktober 2022. Op het moment van schrijven lezen we op de website een adviesprijs van 300 euro, zo’n 170 euro meer in vergelijking met zijn voorganger. Audio Pro benadrukt dat de Link1 alsnog verkrijgbaar zal zijn.

Meer weten over de Link2? Je leest er alles over op de website van Audio Pro. Ben je niet zo van het ‘lezen’ maar wel meer van het ‘kijken’? Druk dan zeker eens op de play-knop hieronder en geef je ogen ‘de kost’.

Verkooppunten van het merk audio-pro