Nog geen jaar geleden kwam het Deense audiobedrijf Copland al op de proppen met hun CSA 100 versterker of het is opnieuw tijd voor een nagelnieuw paradepaardje. Maak kennis met zijn opvolger: de CSA 150. Een hybride, krachtige en tevens geïntegreerde versterker die voorzien is van buizen (in de voortrap) in combinatie met analoge en digitale ingangen. 

Wat betreft het design lijken het CSA 100 en CSA 150 model misschien wel op elkaar maar niets is minder waar. Het grote verschil? Dat is vooral onder de behuizing terug te vinden. Zo kan de CSA 150 bijvoorbeeld 150 Watt (8 Ohm) of 230 Watt (4 Ohm) per kanaal leveren. In tegenstelling tot de CSA 100 waarbij het vermogen beperkt werd tot 100 Watt bij 8 Ohm of zelfs 180 Watt bij 4 Ohm.

Verder vinden we, net zoals bij zijn voorganger, hier ook een dubbele triodebuis terug van het type 6922. De eindtrap van de CSA 150? Ook die ligt in het verlengde van zijn ‘kleinere broer’.

“Onder dynamische omstandigheden zal de stroomterugkoppelingscentrale van de CSA 150 verschillende keren het nominale vermogen leveren, meer dan genoeg om bijna elke luidspreker aan te sturen.”

Optische, coaxiale cinch-, USB-, XLR-, …. aansluitingen? Dit CSA 150 model heeft het allemaal in huis. PCM- of DSD-mogelijkheden? Copland got you covered! Optioneel is er zelfs nog een aptX HD bluetooth-module verkrijgbaar waardoor je bovendien draadloos kan genieten van je favoriete muziek. Muziekgenot incluis!

De belofte van Copland? Een frequentiebereik dat van 10 Hz tot maar liefst 150 kHz bij een niveau van –3 dB en een S/R-verhouding groter dan 90 dB.

Het is op dit moment nog niet geheel duidelijk wanneer de CSA 150 precies zijn intrede zal maken in de Benelux of voor welke adviesprijs. Wil je niets missen? Hou dan zeker de website van Copland in de gaten, stay tuned!