Auro Technologies, ook wel beter bekend als het bedrijf dat het Auro-3D surroundformaat ‘uit de grond stampte’, had eerder het faillissement aangevraagd. Een grote domper op de ‘AV-vreugde’ aangezien er toch heel wat producten op de markt beschikbaar zijn die het formaat ondersteunen. Eerder was het nog niet duidelijk wat er nu precies zou gebeuren. Maar, daar is nu verandering in gekomen. Er is goed nieuws want de firma laat weten dat een nieuw, veelbelovend hoofdstuk geschreven zal worden. Nieuwsgierig naar alle verdere details?

Op woensdag 20 juli 2022 meldde Auro-3D op hun Facebook pagina dat het formaat nieuw leven zal ‘ingeblazen’ worden door een wereldberoemde specialist op vlak van ‘Immersive Sound’ technologie: Saffelberg Investments. Een Belgische investeringsmaatschappij verwerft nu alle activa en verbindt zich ertoe om de toekomstige ontwikkeling en commercialisering van de veelbelovende Auro-3D technologie in handen te nemen. Deze werd overigens in 2010 gelanceerd door Wilfried Van Baelen. Hij was de man die het Auro-3D formaat als een end-to-end oplossing voor alle audiomarkten beschikbaar maakte. Met deze ‘overname’ wordt Auro-3D veiliggesteld.

NewAuro BV, dat is de nieuwe naam van de holdingmaatschappij. Deze zal het ontwikkelingsteam van de immersive sound software specialisten behouden en klanten ondersteunen. Een toekomstige groei? Dat zeker want NewAuro BV maakt zich sterk dat een strategische visie wordt gecombineerd met een ‘gezonde’ balans. Ze laten weten dat grote merken in de geluidsindustrie al interesse hebben getoond om een samenwerking aan te gaan. Niet alleen op vlak van technologie maar ook qua content. Klinkt alvast zeer mooi.

“Existing Auro-3D platforms and tools will be further developed, in Audio Coding, Audio Rendering and Upmixing. Highly anticipated is the launch of Auro-Cx, a next generation audio codec for streaming.”

Het team zal geleid worden door Rudy Van Duppen (CEO) en Bert Van Daele (CTO). Samen hebben ze 20 jaar ervaring met Auro-3D technologie. Een toegewijd team van professionals zal doorgaan met het leveren van end-to-end Auro-3D oplossingen voor de broadcast, home cinema, gaming, automotive en ‘mobiele’ markten.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent Auro-3D? Dan loont het de moeite om je in te schrijven voor onze AV2D nieuwsbrief die je wekelijks in jouw mailbox ontvangt. Klaar om alles mee te volgen van op de eerste rij?