Bang & Olufsen kondigt een nieuwe samenwerking aan met cult-regisseur David Lynch en lanceert een zeer gelimiteerde editie van een select aantal luidsprekers met designs van de iconische kunstenaar waaronder een selectie van beelden uit de “Paris Suite”-lithografie en de “War Between the Shapes”-series.

Dit markeert de voortdurende samenwerking tussen Bang & Olufsen en David Lynch, een zelfverklaarde oude beschermheer van het bedrijf. “Ik ben vereerd om deel uit te maken van deze speciale samenwerking”, zegt David Lynch. “Bang & Olufsen staat altijd al bekend om zijn geweldige geluid en geweldige ontwerp.”

De collectie zal debuut maken in combinatie met een pop-up van Bang & Olufsen in MoMA Design Store, Soho in New York City. “MoMA heeft een lange geschiedenis in het werken met David Lynch, en een aantal objecten van Bang & Olufsen bevinden zich in de permanente collectie van The Museum”, zegt MoMA Design Store, directeur van Merchandising, Emmanuel Plat.

Bang & Olufsen A9 David Lynch
Beoplay A9

De speciale editie-luidsprekercollectie met artwork van David Lynch bevat een zeer beperkt aantal van de iconische Beoplay A9, een krachtig muziekstreamingsysteem en Beosound Shape, een aan de wand gemonteerd draadloos luidsprekersysteem voor designbewuste muziekliefhebbers. De Beoplay A9 is voorzien van illustraties uit de lithografieën “Paris Suite” en is verkrijgbaar in slechts vijf exemplaren, elk met de hand gesigneerd door David Lynch. De Beosound Shape bevat kunstwerken uit de serie ‘War Between the Shapes’ en is slechts in één exemplaar beschikbaar, te bekijken op de Soho-locatie van MoMA Design Store van 10 oktober tot 11 november als onderdeel van een meeslepende en interactieve pop-upervaring geïnspireerd door beelden uit de films van David Lynch.

Bang & Olufsen M5 David Lynch
Beoplay M5

Ontworpen om de audio-ervaring zowel binnen als buiten het huis te verbeteren, deze exclusieve collectie bevat ook Beoplay M5, een krachtige, draadloze luidspreker met True360 Bang & Olufsen Signature Sound die ruimtes in meerdere kamers naadloos verbindt, en Beoplay P2, een echt persoonlijke en volledig draagbare luidspreker, met rijk, krachtig geluid en smart-connect-functies geactiveerd met een tik of een shake. Zowel Beoplay M5 als Beoplay P2 zijn voorzien van artwork uit de serie “War Between the Shapes”. De handtekening van David Lynch is met een laser gegraveerd op de Beoplay M5-luidspreker en afgedrukt op de onderkant van de Beoplay P2.

Bang & Olufsen P2 David Lynch
Beoplay P2

Beoplay M5 en Beoplay P2 met artwork van David Lynch zijn vanaf 9 oktober verkrijgbaar in zeer beperkte hoeveelheden op www.bang-olufsen.com/davidlynch en store.moma.org; bij MoMA Design Stores in New York en Tokio, op 10 oktober; op het Festival of Disruption van David Lynch in Los Angeles, 13 en 14 oktober; en in bepaalde Bang & Olufsen-winkels, evenals bij geselecteerde retailers, vanaf 8 november.

Beoplay M5 met artwork van David Lynch is te koop voor €750, terwijl Beoplay P2 met artwork van David Lynch voor €200 is te koop.

Beoplay A9 en Beosound Shape met artwork van David Lynch zijn exclusief verkrijgbaar bij de Bang & Olufsen x David Lynch pop-up in MoMA Design Store, Soho van 10 oktober tot 11 november.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen