Recentelijk heeft Bryston de BR-20 uitgebracht: een nieuwe state-of-the-art analoge voorversterker die uiterst verfijnd is. Dit model combineert Bryston’s bekroonde DAC-circuit met ingebouwde hoge resolutie streaming (bit-perfect). Als je je dan de vraagt stelt of dit allemaal in één chassis is gehuisvest? Dan is het antwoord: ‘ja’. Volgens Bryston is de BR-20 hun beste voorversterker tot nu toe.

“The Bryston BR-20 merges our newly designed, best ever fully balanced analog preamp architecture with the award-winning digital to analog conversion (DAC) and built-in streaming borrowed from our well regarded BDP series.”

Aldus Bryston. De BR-20 is naar eigen zeggen de ultieme ‘audiofiele hub’. Inclusief functies en connectiviteitsopties zodanig dat tegemoet wordt gekomen aan de eisen van een moderne audiofiel. De BR-20 kan overweg met een breed scala aan bronnen. Getuige daarvan is de hoofdtelefoonversterker, optionele phono-ingangen en 4K HDMI-ingangen voor DSD-weergave en A/V-connectiviteit.

Bryston’s innovatieve analoge audio circuits, speciaal ontwikkeld voor de BR-20, zorgen voor een minimale ruisvloer. Er wordt zelfs gesproken van de laagste ruis- en vervormingsmetingen in de ruim 40-jarige geschiedenis van het merk. Omgevormd naar de ‘benefits’ voor jou als consument: meer detail en meer dimensionaliteit bij de reproductie. De BR-20 wordt geleverd met een afstandsbediening (BR-4) plus RS232 en netwerkconnectiviteit.

Er waren heel wat jaren nodig om de BR-20 volledig ‘op punt’ te krijgen. Onderzoek en ontwikkeling (R&D) ten top. Dit alles heeft geresulteerd in een nieuwe, discrete operationele versterker van Bryston die alle voorgaande versterkers overtreft. Elke BR-20 meet op of onder 0,0006% THD+N (lees: een uitzonderlijk laag ‘getal’ dat jouw muziek veel ruimte geeft om te ‘ademen’).

De BDA-3 DAC werd gecombineerd met een vernieuwd BDP streaming platform. Zo worden de meest optimale prestaties bekomen. De interne hoofdtelefoonversterker is zo aangepast dat meer vermogen, met inbegrip van een lagere uitgangsimpedantie, werkelijkheid wordt.

Ten slotte is de BR-20 voorzien van een geheel nieuwe HDMI-kaart zodanig dat de flexibiliteit van jouw systeem gemaximaliseerd wordt. Wanneer je dit allemaal ‘in kaart’ brengt, dan kan je maar tot 1 conclusie komen: Bryston heeft met de introductie van hun BR-20 een fraai ‘huzarenstuk’ neergezet.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de beste voorversterker van Bryston klinkt? Ga dan zeker eens langs bij een gespecialiseerde AV-handel in jouw buurt en laat je verrassen. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft ‘grootte’, uitvoering en modules.

Verkooppunten van het merk bryston