Het klinkt op het eerste zicht misschien wel een beetje vreemd maar toch is het zo. Het luxe automerk Bugatti kondigt een beloftevol exclusief partnerschap aan met Tidal Audio. Je zou denken dat het twee aparte aparte ‘industrieën’ zijn die niets met elkaar gemeen hebben, maar niks is minder waar.

Want zowel Bugatti als Tidal hebben een gezamenlijke filosofie die ze allebei delen en dat is namelijk streven naar perfectie zonder grenzen of limitaties in combinatie met een uitzonderlijk ontwerp, inspanning en een compromisloze geest.

De twee bedrijven, absolute ‘leiders’ in hun respectieve velden van exclusieve luxe auto-ontwerpen en premium audiosystemen, zullen een nieuwe norm stellen voor muzieksystemen met de introductie van ‘The Bugatti of Home Audio’.

Lees ook


McIntosh die de handen in elkaar slaat met autoconstructeur Jeep?McIntosh Jeep

 


 

Het partnerschap tussen Bugatti en Tidal Audio begint met een ‘royale’ luidspreker die de weg wijst naar luxe in de Home Audio-sector. Net zoals de motor van een Bugatti supercar kracht en emoties vrijgeeft, maakt dit ongeëvenaarde geluid indruk met zijn best mogelijke definitie van ongelooflijke kracht.

“Technical avant-garde meets a passion for design, the perfect finish and outstanding results – with the visual promise of the breathtaking performance that follows.”

De voorkant van de luidsprekers tonen het BUGATTI-logo, afgewerkt in gepolijst roestvrij staal. Centraal bij het fabricage proces staan dan ook personalisatie en prestaties als twee pijlers boven water. Om deze samenwerking nog extra kracht bij te zetten staat er op de achterkant ‘TIDAL for BUGATTI’, die dit exclusief partnerschap nog eens op een mooie manier in de verf zet.

De Royale is voorzien van 4 subwooferdrivers per luidspreker, een 3-weg frontunit met een midrange-driver en tweeter met een diafragma gemaakt van diamant die o.a. ook terug te vinden is in de wagens van Bugatti. Er wordt gesproken over een actieve speaker met daarin extreem krachtige versterkerkanalen in combinatie met een bijpassende muziekcontroller die het mogelijk maakt om verbinding te maken met verschillende soorten bronnen.

Ben je benieuwd naar wat deze opmerkelijke en exclusive samenwerking nog zo speciaal maakt? Dan is een bezoekje aan de website van Bugatti ‘your way to go’!