Ortofon, de Deense audiofabrikant van o.a. elementen, mag een nieuwste telg aan hun portfolio toevoegen en het is zeker en vast niet de minste: maak kennis met de Exclusive 2M Black LVB 250. De naam zal je misschien niet zoveel zeggen maar het betreft hier een mm-element met een wel zeer bijzonder verhaal. 

De Exclusive 2M Black LVB 250 is, zoals de naam het misschien al doet vermoeden, de opvolger van hun 2M Black vlaggenschip die eerder al warm onthaald werd door het grote publiek. Naar eigen zeggen werd dit model algemeen erkend als één van de beste mm-cartridges op de markt. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ze niet beter kunnen worden, aldus Ortofon.

“This year, to commemorate the 250th anniversary of the birth of Ludwig van Beethoven, we announce the release of the 2M Black LVB 250 Exclusive Model.”

Nu komt het audiomerk dus met een opvolger ter ere van de 250ste verjaardag van componist Ludwig von Beethoven. Het nagelnieuwe mm-element maakt gebruik van een 2M Black’s Nude Shibata-diamant op een Boron cantilever.

Door het slanke en gepolijste profiel van de Nude Shibata-stylus wordt er een bijzonder gedetailleerde geluidsweergave gegarandeerd dat gaat over over het hele spectrum, zelfs bij de hoogste frequenties. Mede dankzij o.a. het brede contactgebied met de groefwanden.

Wil je graag te weten komen hoe de exclusieve 2M Black LVB 250 eruitziet? Goed nieuws! Want het Deense audiomerk toon in deze leuke video het mm-element in 3D.

Nieuwsgierig naar de technische specificaties? Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

  • Uitgangsspanning: 5 cm/sec. – 5 mV (bij 1000 Hz)
  • Kanaalbalans: < 1 dB (1 kHz), > 27 dB (1 kHz), 15 dB (15 kHz)
  • Frequentiegebied: 20 Hz – 20 kHz + 2 / – 1 dB
  • Aanbevolen belastingsweerstand: 47 kOhm
  • Aanbevolen capacitieve belasting: 150 – 300 pF
  • Gewicht cartridge: 7,5 gram

Vermoedelijk zullen de eerste mm-elementen de deur uitgaan in de loop van 2021. Het is nog niet duidelijk wat de adviesprijs zou worden voor de Exclusive 2M Black LVB 250 van Ortofon in de Benelux.

Maar niet getreurd, want in afwachting daarvan kan je alvast meer ontdekken dit handige accesoire op de website van Ortofon.

Verkooppunten van het merk ortofon