Maak kennis met de nieuwe Townus speakerrange van Canton. Opvolger van de populaire Chrono en Chrono SL reeks. Deze combineert volgens House of Music, distributeur van Canton in de Benelux én Frankrijk, het duo van ‘voorgangers’ in een compacte maar vooral zeer complete line-up. Centraal bij de Townus staat een eigentijds design samen met elementen van de natuur. Dat laatste verwijst overigens naar het Taunus gebergte in Duitsland waar de gerenommeerde fabrikant al 49 jaar met passie hun speakers produceert.

Zoals de naam ‘Townus’ al doet vermoeden, is het een woordspeling van Taunus en Town. Hiermee wordt bedoeld dat de moderne stadsbewoner in verbinding staat met de oorsprong van de luidspreker en Canton’s landelijke karakter. En die lijn wordt verder doorgetrokken naar het ontwerp dat erg modern is opgevat. Benieuwd?

Met een elegante en tijdloze vorm, inclusief afgeronde hoeken, die hand in hand gaan met  hoogwaardige technische componenten, maken van de nieuwe Townus luidsprekers een serie die flexibel ingezet kan worden.

“De modern vormgegeven en toch tijdloos elegante luidsprekerserie Townus past dankzij de verschillende afwerkingen van de behuizing bij vele interieurstijlen.”

Met zijn onberispelijk verzorgde kasten in witte zijdematte, zwarte hoogglanslak én het edele walnotenhoutfineer wordt de ‘premium claim’ van de nieuwe Townus line-up extra onderstreept.

Canton TownusAan de achterzijde vinden we de hoogwaardige vergulde schroefklemmen met aansluitbus terug voor kabeldoorsnedes tot 10 mm². Deze bieden een maximale geleidbaarheid en garanderen een langdurig stabiel contact. De aansluitklem ligt gelijk met de achterwand waardoor een uniform uiterlijk realiteit wordt. Hoogwaardige componenten nemen hier de bovenhand. Aldus Canton.

De kwalitatieve en akoestisch neutrale stoffen grills ‘kleven comfortabel’
met een magneet op de speaker en verbergen het directe zicht op de techniek
wanneer dat nodig is. De ovale afdekkingen nestelen zich discreet op de
baffles en zorgen met het nieuwe design voor een rustige en tegelijkertijd dynamische look. Maar wij zouden zeggen: oordeel vooral zelf.

De Townus 90 vloerstaander, Townus 50 center, Townus 30 boekenplankspeaker, Townus 10 onwall speaker en AR-5 Dolby Atmos speaker. Dat zijn alvast 5 van de 6 exemplaren die thuishoren in deze ‘Townus-familie’.

Canton Townus
Canton Townus Sub 12

Die laatste die hierbij niet mag ontbreken? Dat is uiteraard de Townus Sub 12. Deze maakt het fraaie plaatje helemaal compleet met zijn enorme basrespons en maximale basdynamiek. Kort door de bocht betreft dit een actief voorwaarts gerichte subwoofer die perfect afgestemd is op de akoestiek en technologie van de andere modellen binnen dit portfolio. De krachtige versterker en het 300 mm subwooferchassis van titanium, evenals de naar beneden gerichte passieve conus, maken uitstekende basprestaties mogelijk.

De Townus is ondertussen beschikbaar in maar liefst 3 verschillende afwerkingen. Voor ieder wat wils. Mat wit, pianolak of toch liever walnoot? De keuze is aan jou. Wil je graag meer ontdekken over deze impressionante reeks van luidsprekers? Dan vind je op de website van Canton alle informatie die je zoekt. Klaar om verrast te worden op muzikale wijze?

Verkooppunten van het merk canton