Jullie waren ongetwijfeld al bekend met de Uni-Fi 2.0 serie van ELAC. Moest dat niet het geval zijn, dan lees je er hier alles over. Nu komt de Duitse speakerbouwer met een logisch ‘vervolg’ dat luistert naar de ‘naam’: Uni-Fi Reference. Inderdaad, een nieuwe luidsprekerlijn waarmee ze hun missie en visie alle eer aandoen. Blijven voldoen aan al jouw wensen op vlak van geluidskwaliteit, esthetisch design en uiteraard het budget.

In totaal bestaat de Uni-Fi Reference serie uit 3 modellen: de UBR62 monitor, UCR52 center en UFR52 vloerstaander. Erg kenmerkend is het fraaie design, de verstevigde behuizing en nieuwe 13 en 16 cm woofers. Dit tilt het Uni-Fi Reference portfolio naar ‘the next level of performance’. Aldus ELAC.

Laten we het allereerst eens hebben over de nieuwe Dual Concentric driver. Dankzij de grotere tweeter bestrijk de Uni-Fi Reference een veel groter frequentiegebied in vergelijking met zijn ‘voorgangers’ (16 centimeter voor de UBR62 boekenplankluidspreker en 13 centimeter voor de UFR52 vloerstaande speaker en UCR52 center). De tweeter sluit naadloos aan bij de woofer voor de middentonen. De aluminium conus heeft een andere vorm gekregen en zelfs de neodymium magneet is aangepast.

“De behuizing is intern nog verder verstevigd om ongewenste kastresonanties te lijf te gaan. Bij alle modellen is de basreflexpoort aan de voorzijde geplaatst zodat de luidsprekers dicht tegen de achterwand geplaatst kunnen worden.”

Als tweede: de bass driver. De conus bestaat nu uit één stuk. In combinatie met de grotere magneet en de toegenomen stijfheid wordt er hierdoor een betere lineariteit, hogere transparantie en dynamiek bereikt met betrekking tot de woofer. De laagweergave is voor luidsprekers van dit formaat naar eigen zeggen formidabel.

Lees ook


Elac Uni-Fi 2.0Goed nieuws, de Uni-Fi luidspreker productlijn van het Duitse Elac krijgt een upgrade

 


 

Naast natuurlijk een subliem geluidsbeeld wil het oog ook wat. Daar heeft ELAC absoluut aan gedacht want kenmerkend zijn onder andere de zachte lijnen van het licht gebogen frontbaffle. Een magnifieke ‘verschijning’ die overigens als voordeel heeft dat het brekingseffect verder wordt verminderd. Tegelijkertijd ontstaat er een homogener klankbeeld.

Deze Uni-Fi Reference line-up van ELAC is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: noten met zwarte satijnlak en lichteiken met witte satijnlak. Dankzij de prachtig gevormde basreflexpoort en het, tot in de puntjes afgewerkte, luidsprekerchassis zullen deze luidsprekers nergens misstaan. Al dan niet voorzien van een magnetische grill.

Nieuwsgierig naar alle verdere details over deze beloftevolle serie? Je ontdekt ze hier.

Verkooppunten van het merk elac