De officiële lancering van Canton‘s Reference Serie is een feit. De acht luidsprekermodellen uit dit portfolio leveren een uitzonderlijke geluidservaring. Inclusief baanbrekende innovaties. Als absoluut pronkstuk straalt de Reference 1 met een buitengewone kwaliteit. De naam ‘Reference’ wordt volledig waargemaakt. Aldus het audiomerk.

Canton is de Duitse luidsprekerfabrikant die hoogwaardige HiFi-, multiroom- en home cinema-systemen maakt. Dit gebeurt in hun eigen productiefaciliteiten (in Duitsland). Het familiebedrijf uit Hessen, met meer dan 150 werknemers, staat sinds 1972 bekend voor een uitstekende productiekwaliteit wat resulteert in uitmuntend geluid. Het bedrijf vierde in 2022 zijn 50-jarig jubileum.

Het hart van de Reference Serie is het eigentijdse, rondom afgeronde kastontwerp. Deze uitgekiende constructie minimaliseert ongewenste resonanties. De speakers realiseren een meeslepende geluidservaring. Aldus Canton. Trillingen worden tot een minimum beperkt. De nieuwe basgeleider zorgt voor een diepe en krachtige basweergave.

Om een mooie balans te bereiken tussen stijfheid en gewicht, ondergingen de BCT-membranen een transformatie tot een keramische structuur, verrijkt met wolfraam- en andere metaaldeeltjes. Hierdoor ontstaat een ongekende helderheid en precisie in de geluidsweergave. De hoge tonen worden geleverd door extreem lichte en stijve BC-domes, terwijl POM-materiaal met een hoog moleculair gewicht zorgt voor een ongeëvenaarde stijfheid, akoestische demping en precisie.

Canton heeft elk aspect van de Reference Serie met zorg ontworpen. Dankzij de geïntegreerde aanpassingsmogelijkheden voor midrange- en hoogfrequentie-instellingen kunnen de vloerstaande luidsprekers en het centerkanaal optimaal afgestemd worden op de akoestiek van de ruimte. CNC-gedraaide, gepoedercoate stalen voeten bieden niet alleen stabiliteit, maar minimaliseren ook ongewenste trillingen die de geluidskwaliteit zouden kunnen beïnvloeden.

De nieuw ontwikkelde pakking voor het luidsprekerchassis zorgt voor effectieve ontkoppeling. De Reference Subwoofer, met zijn krachtige 750 Watt digitale versterker, produceert verbluffende lage tonen tot 18 Hz en draagt zo bij aan een meeslepend geluidsspectrum. De Canton Reference Serie is vanaf 4 september 2023 verkrijgbaar bij geautoriseerde verkooppunten. Voor meer info, neem zeker eens een kijkje op canton.nl.

Verkooppunten van het merk canton