Astell & Kern, voor het laatst kwamen ze nog in de schijnwerpers met de lancering van hun SE200 draagbare muziekspeler in juli. Nu, ongeveer een maand later, laten ze vol trots weten dat ze nu ook hun Kann-portfolio verder mogen uitbreiden met de Alpha muziekspeler. Ze beloven een hoog kwalitatieve geluidsweergave in hi-res, een groot uitgangsvermogen en dat verpakt in een compact en ultra draagbaar ontwerp.

Astell & Kern Kenn Alpha

Met de komst van de Astell & Kern Kenn Alpha zet de fabrikant een draagbare muziekspeler in de markt die nóg kleiner is, nóg zakvriendelijker is qua ontwerp en die overweg kan met zelfs de meest veeleisende hoofdtelefoons. De drie elementen die daartoe hebben bijgedragen? De ingenieurs hebben namelijk de printplaat volledig geoptimaliseerd, componenten opnieuw herschikt en weerstanden en condensatoren zijn kleiner gedimensioneerd.

Dit alles resulteert in een speelduur van maar liefst 14,5 uur, dagenlang muziekgenot verzekerd dus! Dit is, in vergelijking met de Astell & Kern Kann Cube, 5,5 uur meer. Speciaal hier aan op te merken is dat het hun eerste draagbare muziekspeler is die voorzien is van een 4,4 mm gebalanceerde hoofdtelefoon aansluiting die bovendien nog is volledig ruisvrij is.

Bluetooth 5.0 in combinatie met een 24-bits aptX HD- en LDAC-codecondersteuning. Dit staat gelijk aan een nog groter bereik, een stabielere connectie én een sterk verbeterde geluidskwaliteit. Hi-res muziekbestanden worden zelfs ondersteund tot 32-bit/384 kHz PCM.

In schril contrast met andere muziekspelers is deze gloednieuwe speler uit de Astell & Kern Kann-serie uitgerust met een speciale versie van Android 9.0. Hierdoor ben je als eindgebruiker in staat om met behulp van de Open APP-service muziekstreaming-apps te installeren dankzij Android APK-bestanden. Tidal, TuneIn, Apple Music, Audible, BBC Radio, Qobuz, SiriusXM, Amazon Music, Deezer, Spotify, .. You name it? Astell & Kern got it!

Astell & Kern Kenn AlphaNet zoals bij de vorige lancering van de futura SE200 wordt ook hier bij de Alpha door middel van een gekleurd LED-lampje aangegeven wat het volumeniveau is, bestandstype en bitrate van de muziek die op dat moment wordt afgespeeld. De muziekspeler heeft een intern geheugen van 64 GB en is uitbreidbaar tot maximaal 1 TB door het toevoegen van een microSD-kaart. Bedienen doe je eenvoudigweg met het touchscreen 4,1-inch. Handig toch?

In oktober van dit jaar, binnen een drietal weken dus, zal de Astell & Kern Alpha leverbaar worden. Het is nog niet duidelijk voor welk bedrag de Kenn Alpha verkrijgbaar wordt in de Benelux maar wij vermoeden dat het een getal zal zijn bestaande uit 4 cijfers.

Voor de laatste nieuwe informatie verwijzen je graag door naar de website van Astell & Kern.

Verkooppunten van het merk astell-kern