Eerder kwam de Duitse luidsprekerfabrikant Elac al op de proppen met hun eigen Uni-Fi productserie. Nu mogen ze die verder uitbreiden met de Uni-Fi 2.0, een reeks van drieweg luidsprekers die naar schatting leverbaar zullen zijn vanaf begin november in een zwarte uitvoering. De Elac monitorluidspreker UB52, vloerstaander UF52 of centerluidspreker UC52? The choice is yours!

Elac Uni-Fi 2.0

Met de komst van Uni-Fi 2.0 is de basis van het originele Uni-Fi concept hetzelfde gebleven, al zijn er wel heel wat technische en visuele nieuwigheden toegevoegd die deze 2.0 serie naar nieuwe hoogtes moeten brengen.

“The Uni-Fi 2.0 has been completely re-designed from the ground up with newly developed drivers, waveguides, cabinets and networks resulting in a line that is easier to setup, offers greater compatibility, and offers significant performance improvements.”

Zowel de UB52, UFB52 als de UC52 zijn allemaal voorzien van een concentrisch ontworpen middentoner en tweeter. Hiermee wil Elac een nauwkeurige en ruimtelijke geluidsweergave creëren in alle mogelijke luisterposities.

Met materialen waaronder neodymium, aluminium, koper, polyamide, zijde, … zijn de ingenieurs tijdens het ontwerpproces aan de slag gegaan om zo de meest optimale combinatie’s te maken. Hierbij stonden een breed frequentiebereik en een goede detailweergave steeds opnieuw centraal.

Zo is de behuizing bijvoorbeeld gemaakt van MDF. Door de wanden iets ‘dikker’ te maken dan normaal worden zo ongewenste vervormingen van het geluid tegen gegaan. In combinatie met aangepaste cross-overs moet dit zorgen voor een lineaire impedantiecurve. Muziekgenot gegarandeerd dus!

Verder is er ook nog heel wat aandacht uitgegaan naar het ontwerp van de diafragma’s voor de woofers en ringradiator. Deze zijn qua vorm het best te vergelijken met een stuk reliëf aluminium. Dit alles heeft tot resultaat: een grotere stijfheid, meer dynamiek en nog nauwkeurigere bassen en middentonen.

De UniFi 2.0 luidsprekerlijn wordt door Elac alvast als volgt omschreven op hun website:

  • Pinpoint Accurate Imaging. Sweet Spot, Or Not.
  • Easier To Drive Than Ever.
  • The Same Sound At Every Volume.
  • Tight Bass. Powerful Vocals. Crisp Highs.

Wil je graag meer te weten komen over de Elac UB52, UF52 of UC52? Surf dan gerust eens naar de website van het audiomerk voor alle informatie of bekijk onderstaande video.

Verkooppunten van het merk elac