Luidsprekerbouwer Canton heeft de Smart Reference 5 K uitgebracht. Dit is een hoogwaardige, vloerstaande, actieve drieweg luidspreker. Hiermee brengt het Duitse bedrijf meteen zijn eerste luidspreker op de markt die de hoogwaardige kwaliteit van zijn topserie producten bevat en bovendien ook volledig draadloos is. Naast de klassieke stereotoepassingen kunnen andere luidsprekers uit de Canton Smart-serie gebruikt worden om draadloos een complexer systeem te creëren. Dankzij de geïntegreerde eindversterkers kan bovendien een thuisbioscoopsysteem geïmplementeerd worden.

Canton Smart Reference 5K De Smart Reference 5 K heeft 600 Watt aan vermogen beschikbaar per luidspreker. Een basreflexsysteem voor de woofers ondersteunt de driewegsystemen. Volgens Canton worden daardoor de trillingen uit de behuizing gevoerd en stroomgeluiden verminderd. Door die basreflextechniek zou de plaatsing van het Smart Reference 5 K ook minder veeleisend zijn.

De luidsprekers kunnen indien gewenst ook met een analoge cinch- of XLR-kabel van muzieksignaal voorzien worden. Daarnaast zijn er op de masterluidspreker digitale ingangen beschikbaar (USB, S/PDIF, Bluetooth…). De overdracht naar de slave-luidspreker gebeurt steeds draadloos.

De tweeter heeft een diameter van 25 millimeter en een conus die gemaakt is van aluminiumoxide en keramiek. De middentoner en woofers hebben membranen met een keramische wolfraamstructuur. De relatie tussen stijfheid en gewicht wordt bovendien verder geoptimaliseerd met verbeterde interne demping.

De Reference 5 K heeft dankzij de hoge behuizing een mooi design zodat het naadloos aansluit in de meeste interieurs. Die behuizing draagt dankzij zijn vorm overigens ook bij tot een sterk akoestisch effect. Verder is het vervaardigd uit hoogwaardig en meerlaags laminaat waarin een door de fabrikant ontworpen proces de karakteristieke boogvorm creëert. De behuizing is extreem stabiel en zorgt ervoor dat het gewicht tot wel 35 kg per luidspreker kan oplopen. Canton ontwikkelde verder ook een “piano-afwerking”. Deze bestaat uit twaalf lagen die ervoor zorgen dat het bedrijf zijn ultieme kwaliteit kan garanderen.

Tot slot heeft de 5 K een frequentiebereik dat loopt van 22 Hz tot 30 kHz, met kantelpunten op 180 Hz en 3,1 kHz.

Verkooppunten van het merk canton