De MU1 van Grimm Audio was reeds een erg veelzijdig apparaat: een streamer, een Roon-server én een digitale hub. Met de lancering van de v1.1 firmware beweert Grimm Audio dat hun streamer nu pas echt volwassen is. Het voegt namelijk ondersteuning toe voor DXD, DSD128 en DSD256 bestandsformaten.

Dit zou voor eigenaars van de Grimm Audio MU1 betekenen dat ze kunnen genieten van een nog betere kwaliteit. High res formaten klinken nu beter dan voordien op een Grimm Audio LS1 actieve luidspreker.

Grimm Audio MU1Ook de DAC’s van andere merken kunnen profiteren van deze zeer lage jitterklokbron van de MU1. Hiervoor is wel een volumeregelaar nodig voor de Digital Out 2 van de MU1. Deze volumeregelaar draait in de FPGA met een zeer hoge kwaliteit. Grimm Audio is erin geslaagd te zijn om een analoge volumeregelaar met betere prestaties neer te zetten.

Andere functionaliteiten zijn o.a. een stand-by functie die gemakkelijk toegankelijk is via het hoofdmenu en een nieuwe “support mode” die het voor fabrieksmonteurs gemakkelijker maakt om een MU1 in het veld te benaderen voor controles en reparaties. Voor meer informatie kan u terecht op de website van Grimm Audio.