Airtight lanceert een nieuwe phono voorversterker die gebaseerd is op buizen. De audiofabrikant heeft het apparaat gedoopt tot de ATE-3011. De prijs leunt erg aan naar een echte high-end versterker, maar dan wel met een uniek karakter.

De phono voorversterker heeft in totaal 5 selecteerbare equalisatie-curven ter beschikking: RIAA, NAB, AES, FFRR, en FLAT. De schakeling die dit mede mogelijk maakt is tegelijkertijd ook opgebouwd met buizen in de vorm van een zogenoemde NF-CR-filter. Hierbij staat NF voor Turnover, terwijl CR staat voor Roll-Off.

Airtight ATE-3011

Het feit dat Airtight hier heeft gekozen voor buizen lijkt ons eerlijk gezegd niet zo raar want het audiobedrijf maakt grotendeels gebruik hiervan bij zowat alles dat ze ontwerpen. Naar eigen zeggen zijn ze ongeveer drie jaar bezig geweest om deze prachtige versterker op de markt te brengen. Er is dus enorm hard aan gewerkt om dit paradepaardje op de wereld te krijgen.

Er is beschikking over drie phono-ingangen (MM), RCA aansluitingen, een dubbele phono-uitgang en nog veel meer. Wat betreft de MC-elementen is er wel een aparte step-up converter nodig. Een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf wordt geboden dankzij de interne afscherming bestaande uit 12AX7 (dubbel-triodes) buizen.

Er is ook een display ingebouwd waarop je alle instellingen kan bekijken. Met de draaiknoppen kan je die desgewenst veranderen. Wat heel uniek is aan het design van de ATE-3011, is het retro-gevoel maar anderzijds ook de moderne toets die Airtight heeft proberen te geven.

Ze laten ook weten dat er heel wat handwerk bij te pas is gekomen tijdens de productie ervan, zo is alles met de hand gesoldeerd in Japan. We kennen geen exacte adviesprijs, maar we vermoeden wel dat je gemakkelijk een bedrag neertelt dat zal bestaan uit 5 cijfers. Wil je weten waar de ATE-3011 nog toe in staat is? Surf dan zeker eens naar de website van Airtight.

Verkooppunten van het merk air-tight