Apple komt aanzetten met een volgende generatie van de AirPods Pro. Deze nieuwe versie van de bestaande in-ears bevatten belangrijke upgrades. Niet alleen voor de transparantie modus en ruimtelijke audio maar ook voor de geliefde, gebruiksvriendelijke features. Volgens Apple onderdrukken de AirPods Pro twee keer zoveel geluid als de eerste generatie. Met andere woorden: jij die mag rekenen op nog meer gebruiksgemak? Zeker en vast.

De AirPods Pro zijn ondertussen al toe aan hun tweede generatie. Naar eigen zeggen zou dit de meeste geavanceerde versie zijn. Als ‘blikvanger’ beschikken de earbuds over een nieuwe H2-chip die ervoor zorgt dat de prestaties gemaximaliseerd worden. Dankzij een doorontwikkelde audiodriver, met minimale vervorming, en een nieuwe versterker klinkt het geluid kristalhelder. Met inbegrip van krachtigere bastonen. De ‘2nd gen’ AirPods Pro buds worden geleverd met een extra klein formaat oortips.

“De AirPods ontketenden een ware revolutie op het gebied van draadloze oortjes met het innovatieve design en de superieure geluidskwaliteit. Met de nieuwe AirPods Pro heeft Apple de lat opnieuw hoger gelegd.”

Dat zegt Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. Wat betreft de adaptieve transparantie: deze feature is nóg beter geworden. Met dank aan de krachtige H2-chip. Op die manier geniet je meer van het geluid.

Lees ook


Philips Fidelio T1 review in-earsPhilips Fidelio T1: Review in-ears

 


 

We horen het je al denken: hoe zit het dan met die ruimtelijke audio? Wel: hoe je het geluid hoort, is afhankelijk van het formaat en de vorm van je hoofd en oren. Er kan een gepersonaliseerd profiel opgemaakt worden met behulp van de TrueDepth camera op een iPhone. Dynamische hoofdtracking behoort tot de mogelijkheden.

Een extra handige feature: je kan de AirPods Pro direct verbinden met elk Apple device. iOS bevat namelijk een nieuw gedeelte voor AirPods onder het ‘tabje’ Instellingen, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de functies van de de Apple in-ears

Wat betreft batterijduur is deze ‘telg’ er ook een stuk op vooruit gegaan. Apple doet er maar liefst 1 uur en 30 minuten extra bij ten opzichte van de eerste generatie. Door de bijgeleverde oplaadcase zijn 4 laadbeurten beschikbaar. Zo kom je uit op een totaal van 30 uur, dat is 6 uur meer in vergelijking met zijn voorganger. De case is zweet- en waterbestendig.

Lees ook


Sony WF-1000XM4: Review in-earsSony WF-1000XM4 review in-ears

 


 

De AirPods Pro van de tweede generatie zijn vanaf vrijdag 9 september online te verkrijgen. Naar verwachting zullen ze vanaf vrijdag 23 september in de winkel liggen. Een dergelijk exemplaar gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 299 euro.

Verkooppunten van het merk apple