Inderdaad, je leest het goed. Audiomerk Audiozen komt op de proppen met niet één maar wel twee versterkers die elkaars tegenpolen lijken te zijn. Een Yin én Yang exemplaar. Twee zogenaamde ‘monophonic power amplifiers’ die elk hun eigen ‘identiteit’ hebben. Ze zijn ontworpen als twee ‘uiteindes’ maar tegelijkertijd zijn ze ook wel erg complementair.

Hun namen, de ene Yin en de andere Yang, zijn afgeleid van de oude Chinese filosofie en definiëren het ontstaan ​​en de ontwikkeling van dit ‘project’ het best. Yin, wat staat voor zwart, duisternis en negatief. Yang, dat staat voor wit, helderheid en positief. Wat ook zo blijkt uit het ontwerp. Erg fraai!

Audiozen Yin Yang

Zoals je al kon zien op het mooie plaatje hierboven, hebben zowel het Yin als Yang model een gespiegeld ontwerp. Zowel intern als extern. Elk vormen ze twee verschillende realiteiten met een eigen sterke identiteit. Ze smelten zo perfect samen voor een prachtige ‘synergie’. Een symbiose om ‘u’ tegen te zeggen.

“Yin and Yang are the truly charismatic monaural power amps handcrafted in Italy by Audiozen with unparalleled features such as specular design, new sophisticated Si-C power mosfets and dual power supply stage.”

De Yin en Yang versterker hebben elk een ringkerntransformator aan boord voor een totaal vermogen van meer dan 800 VA per exemplaar. Inclusief meer dan 130 Volt aan spanning. Deze transformatoren worden optimaal bijgestaan ​​in hun taak door twee gelijkrichtbruggen van meer dan 20 Ampère. Gecombineerd met 4 filtercondensatoren.

Beide modellen kunnen 200 Watt aan continu vermogen leveren bij 8 Ohm. Bij 4 Ohm wordt die 200 Watt zelfs verdubbelt. Ze zijn uitgerust met een exclusieve ‘enjoyment meter’. Een analoge aanwijzer die de kracht niet met cijfers maar met wel woorden aangeeft. De schaal strekt zich uit van zen tot max en alles daartussen.

Zo te horen zijn deze twee telgen dus wel echt opmerkelijke versterkers met een uniek verhaal. Benieuwd naar meer? Je leest er hier alles over.