Het heeft even geduurd maar de Sonos apparaten Sonos Beam, One, Playbase en second-gen Play:5 zullen nu eindelijk allemaal de Airplay 2- update ontvangen. Door de update is het mogelijk om audio van je iPhone of iPad naar de verschillende apparaten te sturen.

AirPlay 2 werd in juni op WWDC 2017 al aangekondigd, maar is pas recentelijk gelanceerd. De update is Apple’s overstap naar multi-room ondersteuning op iOS-apparaten. De audio van elk iOS-apparaat kan nu naar de vier verschillende Sonos-apparaten worden gestuurd en beluisterd. Voor deze modellen is een gratis software-update beschikbaar via de Sonos-app.

Naast het gebruik van multiroom kan je door de nieuwe update ook gebruik maken van Siri om muziek aan te vragen via Apple Music. Dat moet alleen wel via je iPhone of iPad, omdat Siri niet is ingebouwd in de speakers. Als je Siri op de speaker wilt hebben dan moet je echt gebruik maken van HomePod.

Sonos heeft laten weten dat we dit jaar ook een speaker met Google assistant kunnen verwachten. Hiermee heeft de fabrikant een kans om zich onderscheiden als eerste en enige smart speaker op de markt.

Helaas is de kans echter klein dat we van Sonos een update zullen krijgen waardoor 3D audio zoals Dolby Atmos of DTS Virtual:X ondersteund wordt. Hiervoor zijn namelijk speakers nodig die op een sterker ecosysteem zijn gebouwd.

Verkooppunten van het merk sonos