De Tradutto van audiofabrikant EarMen. Je zal er hoogstwaarschijnlijk niet meteen een product op kunnen ‘plakken’, maar het bedrijf heeft dit model gedoopt tot een ultra Hi-Res gebalanceerde DA converter. Er wordt, naast de fysieke aansluitingen die niet kunnen ontbreken, ondersteuning geboden voor onder andere bluetooth. Bovendien is de Tradutto in de mogelijkheid om MQA-bestanden af te spelen. Als dat niet leuk klinkt?

EarMen begint hun introductie met ‘termen’ zoals ‘piece-of-art’ en ‘sophisticated’. Twee omschrijvingen die alvast heel veel moois beloven. Alles start natuurlijk van Tradutto’s ‘muzikale hart’. In dit model zit de ES9038Q2M DAC geïntegreerd die garant staat uitstekende geluidsprestaties. Met ondersteuning voor 32 bit audio, 768 kHz en DSD512 is dat laatste niet moeilijk om te geloven.

EarMen Tradutto

De ontwerpers zijn echt gedetailleerd te werk gegaan. Het volledige circuit is geoptimaliseerd voor een minimale stroomafname. Ook is de ‘stroomfiltering’ sterk verbeterd. Nu vraag je je waarschijnlijk af: fijn, maar ‘what’s in it for me’? Wel, het antwoord van EarMen is duidelijk: het zorgt voor nóg minder interferentie met betrekking tot wifi, mobiele en bluetooth-signalen. Met als resultaat: een nog ‘schonere’ conversie van digitaal naar analoog. Een XMOS-chip met 16 cores (XU216)? Check.

Signalen kunnen ‘aangeleverd’ worden via de optische of coaxiale ingang. Strookt dat niet met de apparatuur die jij graag wilt aansluiten? Dan is er altijd nog de USB-aansluiting. CD-spelers, telefoons, tablets, gameconsoles, … de Tradutto DAC weet er wel raad mee.

Deze compact opgevatte DAC weet, naast al het bovenstaande, nog meer te imponeren met zijn gewicht en afmetingen. De Tradutto weegt slechts 550 gram en is 15 x 3 x15 cm groot.

Heb je nou zoiets van: leuk, maar wat kan het nog meer? Dan is het je zeer aan te raden onderstaand filmpje te bekijken van EarMen waarin er wordt uitgelegd wat dit exemplaar nog meer te bieden heeft. Ready for an outstanding audio performance?

Nieuwsgierig naar de specificaties? Je ontdekt er alles over op de productpagina. Ondertussen is de EarMen Tradutto DAC al beschikbaar voor pre-order. Wanneer de eerste leveringen gepland staan, dat is nog niet duidelijk.

Want to ‘stay tuned’? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte.