Een avondje bingewatchen op je Android-device dankzij je favoriete streamingdienst. We hebben het allemaal waarschijnlijk al eens gedaan. Maar de kans dat je na een bepaalde tijd in slaap valt is reëel, hoe je het ook draait of keert. Ook Netflix is daarvan op de hoogte en heeft daarvoor een handige feature die momenteel nog volop in ontwikkeling is.

Netflix experimenteert met een Sleep-Timer functie. Wat dat juist inhoudt? In de applicatie kan je een maximale speelduur instellen gaande van bijvoorbeeld 15 tot 45 minuten. Is die tijd verstreken? Dan wordt het streamen van je favoriete content automatisch stopgezet.

De voordelen zijn drieledig:

  • Je bespaart natuurlijk op je batterij waardoor je smart device langer mee gaat;
  • Je schermtijd wordt verminderd (als je in slaap bent gevallen tijdens het kijken) ;
  • Er wordt op die manier voor gezorgd dat het netwerk minder belast wordt (als je in slaap bent gevallen tijdens het kijken).

Lees ook


Een Shuffle Play-functionaliteit voor Netflix?Netflix Shuffle Play

 


 

Helaas zit deze functionaliteit nog in een testfase maar de kans is vrij groot dat deze feature later verder nog uitgerold zal worden. Kan je niet meer zolang wachten? Wij kwamen alvast deze interessante Sleep Timer applicatie tegen in de Google Play Store, misschien ook wel eens de moeite waard om uit te proberen?