Je kent het misschien wel: je komt thuis na een lange dag werken en je wilt graag even intens genieten van een spannende Netflix film of serie. Dan rijst al heel snel de vraag: wat zal ik kijken? Misschien voel je de bui al hangen: je blijft eindeloos scrollen doorheen de app maar je kan maar moeilijk de knop doorhakken. No worries, dat is binnenkort verleden tijd want de videostreamingigant komt op de proppen met een handige Shuffle Play-modus.

Zo vertelt Greg Peters, COO bij Netflix: we merken dat er heel veel gebruikers zijn die na het inloggen niet goed weten wat ze willen kijken. Ze blijven eindeloos scrollen door de app en kunnen moeilijk de knoop doorhakken. Met de komst van Shuffle Play willen ze graag die keuzestress weghalen. Handig toch?

Zo zal bijvoorbeeld de software zelf een film of serie voorstellen waarvan ze vermoeden dat die het beste bij jouw smaak past. Netflix werkte eerder al heel wat maanden aan deze Shuffle-functie. Zo werd de functionaliteit vorig jaar al opgemerkt bij enkele gebruikers van de app bij wijze van test.

Lees ook


Netflix Shuffle Play tegen streaming-keuzestressNetflix Shuffle Play

 


 

Maar nu heeft Netflix laten weten dat Shuffle Play binnenkort wereldwijd zal uitgerold worden. Misschien leuk om mee teven is dat ze in Frankrijk gestart zijn met een eigen tv-kanaal waarbij kijkers lineair kunnen meekijken met de keuze die Netflix heeft gemaakt. Ook hierbij was de insteek dat er heel wat mensen niet altijd goed weten naar wat ze willen kijken, met dit komst van dat extra Franse tv-kanaal willen ze daar graag een oplossing voor aanreiken.

Klaar voor een avondje Netflixen?