B.audio, het Franse audiomerk, lanceert de One-productserie. Deze bestaat uit de B.dac One, B.dpr One en B.amp One. Het design is telkens vrij minimalistisch maar dat geldt niet voor de technologie die gebruikt is. Ze verwachten dat deze nieuwe lijn uitgebracht zal worden in de loop van deze maand.

Eerst en vooral is er de B.audio B.dac One, dit gaat over een DAC die voorzien is van Source Jitter Removal technologie. Deze maakt het mogelijk om muziek nauwkeurig af te spelen (zoals die bij wijze van spreken opgenomen is) onafhankelijk van de gebruikte ingang. Als eindgebruiker kan je kiezen tussen de cinch- of XLR-uitgang. Deze DAC maakt natuurlijk ook gebruik van een voeding, deze bevat twee ringkerntransformatoren.

Daarnaast lanceert het Franse bedrijf ook de B.dpr One, deze heeft dezelfde functies als de B.dac One. Maar dan met het verschil dat er een analoge volumeregeling op zit. Het is zelfs mogelijk om ongeveer drie analoge ingangen toe te voegen zodat de B.dpr kan werken als een volwaardige voorversterker.

Als laatste bevat de nieuwe productlijn ook de B.amp One. Deze push-pull klasse A versterker levert 120 Watt per kanaal aan 8 Ohm. Volgens de fabrikant kan deze zorgen voor een bandbreedte van 200 kHz. De uitgangstrap maakt gebruik van 3 paar bipolaire transistors.

Ben je nog niet volledig overtuigd? Breng dan eens een bezoekje aan de website van B.audio. Ze zullen op de markt verschijnen in de loop van deze maand.