FiiO onthult vlaggenschip K9 Pro ESS: een krachtige desktop DAC én hoofdtelefoonversterker

0

FiiO Electronics Technology, zoals het bedrijf voluit heet, is een Chinees bedrijf met onder andere een totaal eigen lijn van draagbare HiFi-producten. Het is ook heel logisch dat deze audiofabrikant in China is ontstaan, want dáár vindt namelijk veruit de meeste productie plaats van draagbare apparaten die ons leven gemakkelijker en aangenamer maken.

Als muziekliefhebber wil je natuurlijk altijd het beste geluid uit je apparatuur halen. En daar komt het nieuw aangekondigde vlaggenschip van FiiO, de K9 Pro ESS,  om de hoek kijken. Dit desktop-apparaat huisvest niet alleen een DAC, maar ook een hoofdtelefoonversterker. Het toestel  beschikt over twee speciaal ontworpen ES9038PRO DAC-chips, één voor elk kanaal. Hierdoor kan je genieten van gedetailleerd geluid, zonder vervorming. Bovendien zorgen de THX AAA 788+ chips voor een voorbeeldige weergave van details en dynamiek,  ongeacht of je lage of hoge impedantie-hoofdtelefoons gebruikt. De versterkingsfactor kan je instellen met een knop op het frontpaneel.

De FiiO K9 Pro ESS is gemaakt met de beste onderdelen. Zo bevat het toestel een setje ES9038 Pro’s en een XMOS XUF208 decoding-chip om een correcte timing te realiseren. Met een maximale kwaliteit via 32 bit/384 kHz (PCM) en DSD tot en met DSD256, ben je verzekerd van een geweldige geluidsbeleving, aldus FiiO. Bovendien gaat elk audiosignaal door een 6-traps circuit om muziek natuurgetrouw en gedetailleerd te reproduceren.

De verbinding is snel en betrouwbaar dankzij de Qualcomm QCC5124-chip. Deze biedt ondersteuning biedt voor LDAC, aptX HD en aptX Adaptive bij het luisteren via Bluetooth.

Daarnaast zijn ook traditionele ingangen aanwezig (digitaal, coax, optisch, USB-B, USB-C en een analoge RCA-ingang). Ten slotte zijn zowel RCA- als gebalanceerd XLR-uitgangen beschikbaar. Maar ook een reguliere 6,35 mm en 4,4 mm gebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting zijn van de partij.

Volgens FiiO biedt dit sfeervol belevingsapparaat, met al deze eigenschappen, een rijkelijk en gedetailleerd geluid zonder vervormingen. De FiiO K9 Pro ESS wordt geleverd met een aangepaste standaard die niet alleen de hoeveelheid ruimte op je bureau vermindert, maar ook zorgt voor een efficiëntere warmteafvoer door convectie. De K9 Pro ESS is dus een moderne en efficiënte muziekspeler die je geluidservaring naar een hoger niveau tilt.

Verkooppunten van het merk fiio