Eén van de vele standhouders op het Dutch Audio Event waar je zeker eens moet passeren: Very Fine Solutions. Met een leuze als ‘yours in music’ klinkt dat als muziek in de oren. Very Fine Solutions voert een uniek gamma van hoogwaardige producten waar jij als luisteraar wordt meegenomen op ‘ontdekkingstocht’. Merken als Arteluthe, Artnovion, MSB Technology, Russel K., Synergistic Research en Thrax ‘stelen’ de show. Maar er is meer dan alleen dat want met hun mooie concept genaamd ‘Music Unites’ willen ze hun passie voor muziek ook nog combineren met andere kunstvormen. In dit nieuwsbericht lees je daar alles over.

“Ervaar een nieuwe vorm van totaal genot. Muziek wordt een heel nieuwe beleving.”

Of architecten oren hebben? Het is een vraag die werd gesteld door Julian Treasure tijdens een TED Talk. Een erg interessant onderwerp. Architecten ontwerpen voor de ogen, niet voor de oren. Er is een wereld te winnen door in het ontwerp van gebouwen ook akoestische effecten mee te nemen en zo de nagalmtijd terug te dringen.

En dat heeft een positieve invloed. In kantoren bijvoorbeeld zullen mensen productiever worden. In ziekenhuizen zullen medewerkers minder fouten maken. Op scholen zullen kinderen beter leren. In restaurants kunnen mensen elkaar beter verstaan. Overal is winst te behalen.

En dan nog het leukste van dit alles: bij jouw thuis kan dat ook. Akoestiek is ook een beetje het ‘kind van de rekening’. Is de oorzaak daarvan dat goede akoestiek onzichtbaar is? TED spreker Julian Treasure breekt een lans voor een ‘invisible architecture’: ontwerpen voor de oren. Het Antwerpse Very Fine Solutions heeft dat al langer door.

Benieuwd naar de volledige TED Talk? Kijk dan zeker eens onderstaande video:

 

Kan je, net zoals ons, niet wachten om met eigen oren te ontdekken welke ‘Very Fine Solution‘ Frank Vermeylen voor jou in petto heeft? Blik dan samen met ons terug naar de High End Munich show waarbij MSB Technology niet missen was. Benieuwd naar ons sfeerverslag?

Verkooppunten van het merk msb-technology