Maak kennis met de Telos 300, een potige telg van maar liefst 15 kg die past (zoals de naam het misschien al doet vermoeden) in het Telos-portfolio van Goldmund. Deze stereo eindversterker speelt in de klasse AB en kan een vermogen tot wel 450 Watt (2 x 225 Watt) genereren.

De Telos 300 bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de Telos 280. Zijn trotse opvolger is voorzien van een verbeterde voeding die op zijn beurt zorgt voor een optimale laagweergave. Ook de bescherming van de versterker is erop vooruitgegaan. Daarbij mogen we alvast een extra timer rekenen die de uitgangen opent bij overbelasting.

Lees ook


Goldmund Eidos ReferenceGoldmund stelt nieuwste SACD speler voor: de Eidos Reference

 


 

In alle ‘versterkingsfasen’ werden de componenten aangepast om harmonische vervormingen in de hoge frequenties te verminderen en de lineariteit te optimaliseren. Goldmund’s doel? Dat is telkens opnieuw hetzelfde, ongeacht over welk belevingsapparaat het gaat: de muzikale boodschap zo waarheidsgetrouw weergeven.

Goldmund voegt eraan toe dat de Telos 300 de perfecte metgezel is voor de Mimesis 27.8 of de Mimesis 37S NextGen voorversterker. Tevens kan de AB-eindversterker gecombineerd worden met elke andere voorversterker uit het Goldmund-assortiment.

“One amp, two speaker units.”

Benieuwd naar de meest voorname eigenschappen van de Telos 300?

  • Power: 2 x 225 Watt (RMS) @ 8 Ohm
  • THD: 1 %
  • Dynamic range: 22 kHz measurement bandwidth (flat)
  • Damping factor: 173 @ 1 kHz / 8 Ω.
  • Connections: 2 x output binding posts, 2 x RCA analog input, 2 x XLR analog input

Ben jij nieuwsgierig naar wat de Telos 300 nog allemaal in petto heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Goldmund.

Verkooppunten van het merk goldmund