Het Duits gevestigde Ballfinger kondigt hun nieuwe spoelenrecorder aan, de M 002 P. De naam is wel niet helemaal correct aangezien het apparaat alleen maar spoelen kan afspelen. Functionaliteiten om zelf op te nemen zitter dus niet aan. Zoals zijn design al een beetje verraad, goedkoop zal hij zeker niet zijn.

Het feit dat je alleen maar kan afspelen en niet kan opnemen is volgens de Duitse fabrikant niet echt een nadeel, want op die manier kon het bedrijf zich echt focussen op het neerzetten van een hoogwaardige geluidsweergave.

BALLFINGER M 002 P

Het eigentijdse en compacte design zorgt ervoor dat het mooi past in vrijwel elk modern interieur. Je hebt zelfs een mogelijkheid om de afspeelmachine tegen een muur te bevestigen. Bovendien is het ook niet zo moeilijk om de Ballfinger M 002 P te integreren in een bestaand systeem.

De Ballfinger M 002 P kan tapes afspelen die een breedte van 1/4 inch hebben, de spoorbreedte kan 2 of 2,75 mm zijn. Als muziekliefhebber kan je kiezen tussen een lage of hoge snelheid.

Op de website van Ballfinger lazen wij dat de M 002 P pas beschikbaar zou worden in de zomer van 2020. Het grootse nadeel is vooral dat ze geen goedkoop prijskaartje hebben, een exact bedrag weten we niet maar het zal minstens bestaan uit 5 cijfers. Je kan optioneel ook nog een afstandsbediening bij bestellen. Hij gaat bovendien ook leverbaar zijn in 3 verschillende afwerking.

Op zoek naar een spoelenrecorder die wel kan opnemen? Dan is de Analog Audio Design TR-1000 misschien wel iets voor jou.

BALLFINGER M 002 P