Analog Audio Design komt met de TR-1000 op de markt. Het is eigenlijk een simpele spoelenrecorder met een heel typisch design, maar toch met een aantal moderne functionaliteiten. Zo heeft de recorder bijvoorbeeld een kleurenschermpje en ook een netwerk aansluiting.

Met de komst van de nieuwe recorder wil Analog Audio Design de weergave en kwaliteit van analoge tapes verhogen. De TR-1000 is een analoge spoelenrecorder, het is mogelijk om zowel kleine als grote spoelen te plaatsen. Bovendien kan het apparaat ook op verschillende snelheden werken.

Analog Audio Design TR-1000

Uniek aan het de recorder is dat er rechtsonder een kleurenscherm aanwezig in tegenstelling tot vroegere zwart-wit schermen. Dit kleurenscherm is bijvoorbeeld ook heel handig bij het insteller van de TR-1000. Verder hebben de designers ook fysieke knoppen voorzien onder het scherm, hiermee kan je vooruitspoelen, terugspoelen, afspelen en uiteraard ook opnemen. Dankzij het aanraakscherm heb je ook nog toegang tot meerdere instellingen.

Er zijn ook een aantal speciale functie’s ingebouwd, zo kan de TR-1000 bijvoorbeeld de lengte van de tape berekenen aan de hand van de diameter van de haspel. Op deze manier kan de speler dan zijn snelheid aanpassen als hij ziet dat de band bijna op is. Dit voorkomt beschadiging aan de tape.

Analog Audio Design TR-1000

Speciaal om ook te vermelden is dat de recorder ook kan verbonden worden met het netwerk. Die dient vooral om de nodige firmware-updates uit te voeren maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je je tablet, smartphone of computer ermee kan koppelen.

Er is geen informatie beschikbaar wat betreft levering en prijs, momenteel is hij dus ook nog niet te koop voor het grote publiek. Wil je hem graag toch al eens in levende lijve zien staan, dan kan je terecht op de Salon Haute Fidélité 2019-tentoonstelling in Frankrijk op 7 en 8 december. Als geen tijd hebt om langs te gaan, dan kan je ondertussen al eens een kijkje nemen op de Facebook pagina van Analog Audio Design.