Regelmatig brengt Reavon, het Franse merk dat voornamelijk gekend is van hun blu-ray spelers, updates uit voor de firmware van hun modellen. Met name de UBR-X100, UBR-X110 en UBR-X200. Recentelijk lieten ze weten dat de trotse eigenaar van een dergelijk toestel in de mogelijkheid is om te upgraden naar firmware V02.23.

Al zal je je waarschijnlijk niet moeten haasten om de firmware ook effectief te updaten aangezien de wijzigingen eerder minimaal zijn. Zo lezen we bijvoorbeeld dat nieuwe (discrete) infrarood codes aan en uitgezet kunnen worden. Voorts voegen ze een extra taal toe voor het OSD (On Screen Display) namelijk Chinees. Deze keer dus geen ‘spectaculaire’ aanpassingen die ogenblikkelijk jouw beleving extra kracht bijzetten.

Reavon firmware V02.23

Iets dat in schril contrast staat met de vorige V02.19 update. Wanneer een belangstellende firmware versie 02.19 installeerde op hun apparaat, profiteerden ze van talloze voordelen. Hieronder een overzicht:

  • De helderheid van het display kon opgeslagen worden;
  • De track of het ‘chapter number’ was te zien op het display;
  • Wanneer je het volume via de afstandsbediening verandert, gaat dat vanaf nu in stappen van 1 op 1 (niet 10 op 10);
  • Een instelling werd toegevoegd om de speler automatisch uit te schakelen na een ingestelde tijd (15 of 30 minuten);
  • Specifiek voor de UBR-X100 en UBR-X110: ondersteuning van meerkanaalse PCM-audio + DTS/Dolby digitaal decoderen naar meerkanaals (PCM);
  • Enkel voor de UBR-X110 wordt ook ondersteuning geboden voor SACD meerkanalen.

We voegen er graag aan toe dat Reavon in het verleden nog meer firmware upgrades heeft uitgebracht waardoor je nét dat tikkeltje meer kon met het toestel. Een overzicht is te vinden op de support pagina’s van de UBR-X100, UBR-X110 en UBR-X200.

Maar hoe installeer je nu deze update? Wel, heel eenvoudig. Download allereerst het installatiebestand naar een USB-geheugen. Kopieer vervolgens de map ‘UPG_ALL’ inclusief het ‘.bin’ bestand. Voor gebruikers van macOS is het uitermate belangrijk om het geheugen te formatteren in exFAT. Daarna kan je deze media connecteren met een compatibele blu-ray speler. Als je dat gedaan hebt, schakel je het exemplaar aan. Gebruik de Reavon afstandsbediening en klik op ‘setup’. Kies voor ‘opties’, ‘update’ en dan ‘USB opslag’. Daaropvolgend voer je de update uit. Zorg ervoor dat de Reavon speler niet uitschakelt tijdens het updaten. Van zodra de upgrade gebeurd is, laadt opnieuw de standaard instellingen. Kies wederom voor ‘setup’, ‘opties’ en ‘standaard laden’.

Is alles gelukt? Dan ben je volledig klaar om te genieten van al je favoriete content die wordt gespeeld vanaf een ‘schijfje’. Het enige wat jij nog hoeft te doen? Dat is bepalen welke muziek en/of film jij gaat kijken.

Verkooppunten van het merk reavon