Recentelijk lieten we jullie al weten in dit nieuwsbericht dat PSB Speakers dit jaar hun 50-jarig jubileum viert. Om 5 decennia aan intens muziekgenot te huldigen, komt het audiomerk op de proppen met een bijpassende speaker. Ontdek de Passif 50 standmount luidspreker. Naar eigen zeggen een échte klassieker die 50 jaar aan hifi geluid laat zien én horen. Nieuwe akoestische technologieën worden gecombineerd met een retro design dat op het eerste zicht erg in de smaak valt. Niet alleen bij ons maar ook bij het grote publiek. We lezen alvast spontane reacties zoals: what a beautiful speaker, love the ‘retro vibe’ including that cabinet, …

PSB Speakers Passif 50

De naam refereert, zoals je waarschijnlijk al zou verwachten, naar dé legendarische geschiedenis van het gerenommeerde PSB. Het ontwerp is gebaseerd op een andere telg binnen hun portfolio. In 1974 bracht Paul Barton, oprichter en hoofdontwerper, de Passif II uit. Eén van de eerste luidsprekers die de wetenschappelijke principes en filosofieën van hun welbekende True to Nature ‘sound signature’ ten gehore bracht. Hierbij kon (en kan) je als consument rekenen op nauwkeurig geluid en een ruimtelijk realisme waarbij vervorming tot een minimum is gereduceerd.

Als eerbetoon aan de originele Passif II, verbetert en optimaliseert de Passif 50 het klassieke standmount ontwerp. Er zijn componenten en technologiën geïntegreerd uit PSB’s vlaggenschip modellen. Het resultaat? Dat is een luidspreker met een nostalgische ‘touch’ uit de jaren ’70, gecombineerd met maximale prestaties waarbij PSB spreekt van de overtreffende trap (in vergelijking met zijn ‘voorgangers’). Met innovatieve technologieën en een prachtig design (retro) doet de Passif 50 het verleden alle eer aan. Tegelijkertijd omarmt hij de toekomst en levert dit exemplaar het mooiste ‘True to Nature’ geluid.

De Passif 50 brengt als het ware een soort ‘hommage’ aan geluid. Met zijn open generfde walnootfineerbehuizing, magnetisch bevestigde roosters (geweven) en speciale vloerstaanders heeft de Passif 50 een retro-esthetisch design dat opgebouwd is met moderne materialen. Op het achterpaneel, ‘versierd’ met esdoornblad, staat de volgende vermelding: Passif 50 – 1972-2022.

“The pull tab on the front grille of the Passif 50 sports the retro PSB logo. It was in a grade eleven high school geography class where Paul Barton designed this logo using Lestraset, the same class where he met his wife and highschool sweetheart, Sue – the woman behind the ‘S’ in ‘PSB’.”

Het ontwerp van de Passif 50 is een afspiegeling van zijn voorloper, de Passif II, maar dan wel met de meest recente componenten van topniveau. Ondersteund door 50 jaar akoestisch onderzoek en verfijning. Het resultaat is een luidspreker die een gevoel van nostalgie oproept en op hetzelfde moment uitstekende prestaties levert.

PSB Speakers Passif 50

Uiteraard hebben we hierbij nog maar het tipje van de sluier gelicht omtrent de Passif 50. Wil je meer ontdekken? Surf dan gerust eens naar psbspeakers.com en ontdek het allemaal. Op het moment van schrijven staat de volgende boodschap op de productpagina: de pre-sale gaat van start op 1 augustus 2022. Voor geïnteresseerden is het dus nog heel even wachten.

Verkooppunten van het merk psb-speakers