Een tweetal weken geleden publiceerde DS Audio een wel heel opmerkelijk bericht op hun social media: we released optical cartridge equalizer circuit info today. Zo klonk het bij de Japanse audiofabrikant.

Daarbij delen ze graag alvast (een deel) kennis, expertise en know-how op vlak van hun optische phono-cartridge. Zo stellen ze bijvoorbeeld dit document ter beschikking voor het grote publiek waarin heel wat leuke en relevante informatie terug te vinden is over schema’s, circuits, diagrammen … en nog veel meer.

Daarnaast wordt er ook een antwoord gegeven op een aantal heel specifieke en interessante vragen waaronder bijvoorbeeld:

  • Waar wordt het grote verschil gemaakt tussen het ‘phono equalizer circuit’ (van de optische cartridge) in vergelijking met die van mm- of mc-elementen?
  • Hoe wordt de cartridge van spanning voorzien?
  • Waarom is er een filter nodig in het laag? Waarom zijn er twee uitgangen noodzakelijk?

“My goal is that optical cartridges move from being unique to popular.”
– Tetsuaki Aoyagi, DS Audio

Wil jij hier dus graag een antwoord op of wil je gewoon nóg meer te weten komen over het phono-equalizercircuit voor optische cartridges? Dan surf je best eens naar de website van DS Audio om er alles over te ontdekken.