A phono stage, designed to be without any practical limits. Ze begint Musical Fidelity haar introductie over hun recentste toevoeging: de M3x ViNYL die naar eigen zeggen synoniem staat voor ongecompliceerd. Dit model beschikt over één in- en uitgang. Klinkt misschien alsof dit apparaat beperkt is, maar niet is minder waar.

Deze phono-versterker behoort toe aan de M3-productserie, zoals de naam misschien al doet vermoeden. Net zoals in de M6x ViNYL biedt de M3x ViNYL state-of-the-art technische en sonische geluisprestaties aan, maar dan voor een adviesprijs van 1.299,- euro.

De M3x ViNYL is voorzien van een volledige discrete schakeling. Dit resulteert volgens Musical Fidelity in betere technische metingen en een nog beter geluid. Het model is voorzien een single-ended in- en uitvoer. Maar de belangrijkste vraag is: wat is er nu zo speciaal aan discrete schakelingen?

“A discrete circuit is composed of electronic components which are disparate, individual devices, also called discrete components.”

Dit kunnen bijvoorbeeld passieve componenten zijn: met name weerstanden, condensatoren en spoelen. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van actieve componenten, denk hierbij maar aan transistors wat ook bij de M3x ViNYL het geval is. Het tegenovergestelde hiervan zou een geïntegreerde schakeling zijn die operationele versterkers gebruikt, ook wel beter gekend als op-amps.

Lees ook


Coming soon: de M6x Vinyl phono-versterker van Musical FidelityMusical Fidelity M6x Vinyl

 


 

De M3x ViNYL is geschikt om te gebruiken in combinatie met zowel mm- als mc-elementen. Als eindgebruiker ben je zelfs in de mogelijkheid om de capaciteit en impedantie zelf in te stellen. Handig toch?

Als je graag alles tot in detail wilt ontdekken betreffende de Musical Fidelity M3x ViNYL, dan vind je hier ongetwijfeld alle informatie die je zoekt.

Verkooppunten van het merk musical-fidelity