HK Audio, de Duitse audiofabrikant, introduceerde recentelijk de POLAR 8. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, behoort deze telg toe aan hun populaire POLAR-serie van ‘zuilvormige’ speakers. Met de toevoeging van de POLAR 8, zetten ze een compact muzieksysteem in de kijker dat naar eigen zeggen uiterst gemakkelijk transporteerbaar is. Volgens HK Audio worden de meest optimale geluidsprestaties neergezet, zelfs in kleine ruimtes. Met een piekvermogen van maar liefst 1.200 Watt, en dezelfde indrukwekkende geluidsesthetiek als zijn ‘grote broers’ (lees: de POLAR 10 en POLAR 12), is de POLAR 8 een perfecte keuze wanneer flexibiliteit en een goed geluid belangrijk zijn. Mogelijks is dit exemplaar wel een fraaie ‘metgezel’ voor jou als muziekliefhebber, muzikant, DJ, …

HK Audio POLAR 8De POLAR 8 van HK Audio is voorzien van een mixer (driekanaals) en bluetooth TWS (True Wireless Stereo). Er zijn in totaal zes krachtige 2,5″ neodymium speakers toegevoegd met 1″ ‘voice coils’. Deze ‘werken’ in een gebogen kolomopstelling ter hoogte van de mid/high unit. Met dispersiehoeken van 120° x 45° zorgen ze voor een zuiver en uniform geluid, zelfs in ‘moeilijke’ ruimtes.

De 8″ high-performance bas driver is ondergebracht in een kunststof/ABS-subwooferbehuizing die versterkt is met metaal. Ideaal voor een nauwkeurige basweergave. Een krachtige versterker (klasse D) is geïntegreerd wat maakt dat 1.200 Watt aan geluid te horen is. Er wordt gesproken over een stabiel en consistent geluid, ongeacht het volume. Klinkt als muziek in de oren.

In tegenstelling tot systemen met een ‘doorlopende’ luidsprekerconfiguratie, kan de POLAR zonder ‘afstandshouder’ worden gebruikt op podia, als monitorsysteem en bij een zittend publiek. Het speciaal ontwikkelde stekkersysteem maakt dat de opstelling snel en eenvoudig ingezet kan worden. Tevens kunnen de kolomelementen draadloos en zonder ‘wiebelen’ op de subwoofer worden aangesloten.

Zoals eerder gezegd heeft de POLAR 8 een mixer met 3 kanalen ‘aan boord’, inclusief een regeling voor het volume (master). Een bluetooth connectiviteit is niet weg te denken. Twee kanalen hebben XLR/jack combo-aansluitingen voor microfoons en lijnsignalen, bijvoorbeeld voor mixers of keyboards. Een AUX-ingang voor DJ-apparatuur of MP3-spelers is aanwezig.

Met de integratie van Bluetooth 5 wordt het bereik vergroot met een factor 4 (in vergelijking met oudere bluetooth versies). Twee POLAR 8’s kunnen eenvoudig en draadloos via Bluetooth TWS geconnecteerd worden. Zo bekom je een echt stereosysteem. Dankzij Sub Level- en Treble-regelaars kan het totale geluid in een handomdraai worden aangepast.

Een gevoerde tas voor de mid/high unit en spacer worden meegeleverd. Alsook een transporttas voor de subwoofer. De POLAR 8 is ondertussen verkrijgbaar in de winkels voor een adviesprijs van 649 euro. Audiomix Begijnendijk, die producten van HK Audio verkoopt, is alvast verheugd om deze telg aan jullie voor te stellen. Daarom hebben ze een wel heel leuke video gemaakt. Opgelet: zet het volume van je speakers/hoofdtelefoon zeker niet maximaal als je onderstaand filmpje bekijkt…

Benieuwd hoe dit alles in elkaar zit? Dan is deze video van HK Audio niet te missen (ondertiteling in het Engels is voorzien).

Verkooppunten van het merk hk-audio