Je kent het wel, je bent heel vaak (lang) onderweg maar de batterij van je device (smartphone, tablet, muziekspeler, …) heeft net niet genoeg capaciteit om de hele dag door te komen. Met de komst van Quick Charge 5 maakt Qualcomm daar korte metten mee. 5 minuten staan al garant voor een extra laadbeurt van 50 procent. Als dat niet handig is?

Inderdaad, u leest het goed. Het klinkt eerder ‘onmogelijk’ maar de ingenieurs van Qualcomm zijn er toch in geslaagd om jouw smart device, in geval van nood, te depanneren binnen de 5 minuten.

Die tijd zou meestal wel voldoende moeten zijn om de rest van de dag verder door te komen. Ze garanderen zelfs een temperatuur van 10 graden (accu) minder in vergelijking met zijn voorloper: de Quickcharge 4.

“Qualcomm® Quick Charge™ technology is the number one method for fast charging.* Quick Charge 5 is world’s Fastest Commercial Charging Solution delivering astonishing charging speeds of up to 0-50% in five minutes while enabling new battery technology, accessories, and safety features.”

We horen het jullie ongetwijfeld al denken, waar kunnen we die geliefde firmware-update downloaden? Maar helaas moeten we jullie teleurstellen want zo gemakkelijk gaat het blijkbaar toch niet. Om gebruik te maken van Quickcharge 5 is het nodig om het laadcircuit te voorzien van een nieuwe chip.

Wil jij toch genieten van deze gloednieuwe en baanbrekende technologie die jouw het leven nog gemakkelijker maakt? Dan kan je bij jouw eerstvolgende aankoop best eerst even nagaan of het apparaat compatibel is met Qualcomm Quickcharge 5.

Tot die tijd is het maar hopen dat je in de trein, tram of bus een stopcontact tegenkomt voor jouw device op te laden. Fingers crossed!