A superior-performance mono amplifier that outperforms larger rivals. Zo klinkt de beloftevolle introductie van Linn’s nieuwste paradepaardje. Maak kennis met de Klimax Solo 800 van het Schotse audiomerk. Een superieure mono-versterker die elke willekeurige luidspreker optimaal kan aansturen, ongeacht de omstandigheden. Klinkt als muziek in de oren.

Om dat te bereiken, keerden de Linn-ingenieurs terug naar alle basisprincipes. De focus lag op consistentie en nauwkeurigheid. Beide items zijn essentieel voor pure en onvervalste geluidsprestaties. Deze high-performance versterker maakt een einde aan het compromisrijke proces bij het samenstellen van een systeem.

In plaats van te experimenteren met verschillende combinaties van luidsprekers en elektronica, garandeert deze telg de best mogelijke geluidskwaliteit voor elke luidspreker – ongeacht de omstandigheden. De unieke combinatie van digitale en analoge expertise heeft het audiobedrijf in staat gesteld om elk aspect van de versterker te optimaliseren en te lineariseren.

Een opvallend kenmerk van de Klimax Solo 800 is de Adaptive Bias Control-technologie, die in real-time de biasstroom instelt voor elk van de 16 outputtransistors. Dit gebeurt door continu de stroom te meten, te sampelen én te digitaliseren.

De versterker zorgt voor een uitstekend warmtebeheer, waardoor zelfs de meest veeleisende belastingen aangestuurd kunnen worden. Zonder concessies te doen op vlak van lineariteit. Het koelontwerp, waarbij de versterker direct op efficiënte koelvinnen is gemonteerd, draagt bij aan de helderheid van het geluid. Het vermogen bedraagt 800 Watt (4 Ohm) of 1.200 Watt (2 Ohm).

De Klimax Solo 800 maakt gebruik van een geheel nieuwe Utopik voedingstopologie. Inclusief precisie-gereguleerde voedingsrails. De snelheid, responsiviteit en efficiëntie blijven behouden.

Met de Klimax Solo 800 lijkt Linn een nieuwe standaard te zetten voor high-performance versterkers waarbij compromissen niet langer nodig zijn om een optimale geluidskwaliteit te bekomen. Nieuwsgierig naar meer? Dan is onderstaande video niet te missen.

Verkooppunten van het merk linn