De Lokius, een zesbands toonregelaar, is de nieuwste creatie van het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio. Volgens het gekende merk zouden de prestaties van de Lokius fenomenaal zijn. Deze heeft gebalanceerde in- en uitgangen in combinatie met een groot scala aan draaiknoppen om de frequentie’s aan te passen.

Schiit Audio LokiusDe Lokius lijkt als het ware een upgrade te zijn van zijn ‘kleinere broer’: de Loki Mini+ equalizer. Zo heb je nu niet 4 maar wel 6 frequentiebanden. Zo ben je in de mogelijkheid om het geluid perfect af te stemmen op jouw luistervoorkeuren. Hoe daarvoor wordt gezorgd? Met een zogenaamde ‘discrete, single-gain-stage, LC-filtered equalizer’.

“Yes, tone control. As in, equalizer. Just like a Loki Mini+, but with 2 more bands and balanced inputs and outputs.”

Volgens Schiit Audio zou de Lokius een zeer lage ruisvloer bieden alsook sonisch transparante prestaties. Dit is mede mogelijk dankzij de discrete versterkingstrap die wordt ‘aangedreven’ door een discrete tweetraps superbuffer.

Schiit Audio LokiusHet is bedoeld om gemakkelijk te gebruiken en transparant te zijn, om brede aanpassingen van minder kwalitatieve opnames of onvolmaakte systemen mogelijk te maken. Of het biedt jou gewoon de mogelijkheid om het geluid naar wens aan te passen. Aldus Schiit Audio.

Ook aan het materiaal is de nodige zorg besteed. Zo bestaat de Lokius uit uiterst hoogwaardige componenten: Wima en Panasonic filmcondensatoren, nauwkeurige film weerstanden en een tweetraps gereguleerde voeding met ruisfiltering.

Last but not least hebben we de bypass-schakelaar van de Lokius. Deze verbindt de ingangen met de uitgangen door middel van een relais. Handig voor iedereen die het actieve circuit wenst te ‘omzeilen’.

Ben je net zoals ons nieuwsgierig geworden naar dit product? Je kan hem vandaag al in huis halen voor een adviesprijs 259 euro. Daarnaast heb je dan de keuze tussen zwart of zilver.